Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έξυπνο όχημα για delivery με… εξωτερικό αερόσακο (+video)

Ελλάδα 7:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Έξυπνο όχημα για delivery με… εξωτερικό αερόσακο (+video)

ΝΕΑ

Έξυπνο όχημα για delivery με… εξωτερικό αερόσακο (+video)

ΝΕΑ

Η νέα γενιά του Nuro έχει διπλάσιο όγκο φόρτωσης, μεριμνά για την ασφάλεια των υπόλοιπων χρηστών του οδικού δικτύου και φέρει μεγαλύτερη τελική ταχύτητα.

Advertisement
Advertisement

Πολλαπλασιάζονται σαν… μανιτάρια οι startups εταιρείες ηλεκτρικής κινητικότητας που εστιάζουν στον κλάδο του delivery, προωθώντας έξυπνες και πρακτικές λύσεις.

Μια εκ των πρωτοπόρων είναι και η αμερικανική Nuro, η οποία κεφαλαιοποιεί τη δημοτικότητα του ομώνυμου αυτόνομου προϊόντος της, παρουσιάζοντας την τρίτη γενιά του, R3.

Μολονότι δεν προβαίνει στη δημοσίευση αναλυτικών στοιχείων, ισχυρίζεται ότι το νέο μοντέλο «είναι έτοιμο να παρουσιαστεί σε μεγάλη κλίμακα», την ίδια ώρα που είναι ευδιάκριτη η αισθητική του αναβάθμιση, παρουσία κυκλικών φωτιστικών σωμάτων.

Advertisement
Advertisement

Ο όγκος φόρτωσης έχει διπλασιαστεί στα 765 λίτρα και ως εκ τούτου κρίνεται ικανός να «φιλοξενήσει» 24 τσάντες τροφίμων, το ωφέλιμο φορτίο ανέρχεται σε 227 κιλά, ενώ υπάρχει πληθώρα αποθηκευτικών χώρων για την τακτοποίηση των προϊόντων και την απαραίτητη ψύξη/θέρμανσή τους.

Ειδικότερα, μπορούν να μεταφερθούν πίτσες σε θερμοκρασίες έως 46.7° C, την ίδια ώρα που τα ποτά ή τα παγωμένα τρόφιμα διατηρούνται ακέραια στους -5.6° C.

Advertisement

Η φαρέτρα της τρίτης γενιάς του Nuro περιλαμβάνει πληθώρα συστημάτων ασφαλείας και υποβοήθησης υπό τη σκέπη της δέσμης “multi-modal sensing suite”, στελεχωμένη από απλές κάμερες, θερμικές, αισθητήρες lidar και ραντάρ. H αδιάλειπτη συνεργασία των συγκεκριμένων τεχνολογιών παρέχει κάλυψη 360 ° στον περιβάλλοντα χώρο, με τους αισθητήρες να είναι αυτό-καθαριζόμενοι.

Advertisement

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον βέβαια συγκεντρώνει η προσθήκη ενός νέου εξωτερικού αερόσακου, ο οποίος τίθεται σε λειτουργία κατά τη σύγκρουση του Nuro με πεζούς ή δικυκλιστές.

Η παλέτα αναβαθμίσεων περιλαμβάνει, επίσης, την αύξηση της τελικής ταχύτητας από τα 40 στα 72 χλμ./ώρα κάτι που θα επιτρέπει την εξυπηρέτηση περισσότερων πελατών, στο ίδιο χρονικό διάστημα.

Advertisement

Το μεγαλύτερο μέρος της κατασκευής του αυτόνομου οχήματος για delivery θα γίνεται από την BYD North America, αλλά την ολοκλήρωσή θα επωμιστεί η παραγωγική μονάδα της Nuro στη Νεβάδα.

Όπως επισημαίνει η εταιρεία, οι εγκαταστάσεις της «έχουν τη δυνατότητα κατασκευής και δοκιμών δεκάδων χιλιάδων οχημάτων ετησίως», κλείνοντας το μάτι σε εταιρείες του κλάδου όπως οι Domino’s, FedEX, Kroger, 7-Eleven και Chipotle.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Μπορεί το Τesla Model S να κινηθεί αυτόνομα στο χάος της Νέας Υόρκης; (+video)
VW: «Ποια ηλεκτροκίνηση; Τα αυτόνομα οχήματα είναι το μέλλον!»
Στα σκαριά νέα προγράμματα αυτόνομης οδήγησης στην Ελλάδα