Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έξι εκατομμύρια δοκιμαστικά χιλιόμετρα για την Porsche Taycan

Ελλάδα 11:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έξι εκατομμύρια δοκιμαστικά χιλιόμετρα για την Porsche Taycan

ΝΕΑ

Έξι εκατομμύρια δοκιμαστικά χιλιόμετρα για την Porsche Taycan

ΝΕΑ

Σε έξι μήνες η Porsche θα σηκώσει την κουρτίνα από το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό όχημα της, την Taycan. Αυτή τη στιγμή βάζουν τις τελευταίες πινελιές κάνοντας εξαντλητικές δοκιμές σε διαφορετικά κλίματα.

Advertisement
Advertisement

 

Στη Σκανδιναβία, κοντά στον Αρκτικό Κύκλο, η Taycan οδηγείται σε χιόνι και πάγο, αποδεικνύοντας ότι μπορεί να αντιμετωπίσει τα δύσκολα χωρίς πρόβλημα. Στη Νότια Αφρική, οι μηχανικοί διεξάγουν δοκιμές απόδοσης, ενώ στο Ντουμπάι διεξάγονται δοκιμές κλιματικής αντοχής δοκιμάζοντας τις μπαταρίες σε εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες. Συνολικά, η ηλεκτρική Porsche έχει δοκιμαστεί σε θερμοκρασίες που κυμαίνονται μεταξύ των μείον 35 και συν 50 βαθμούς Κελσίου, σε 30 χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, της Κίνας, της Φινλανδίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Η υγρασία κυμάνθηκε μεταξύ 20 και 100% και το υψόμετρο από τα 85 μέχρι τα 3.000 μέτρα υψόμετρο. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, οι μπαταρίες φόρτισαν περισσότερο από 100.000 φορές.

Advertisement
Advertisement

Για το εκτεταμένο πρόγραμμα δοκιμών, η Porsche χρησιμοποίησε περίπου 1.000 οδηγούς δοκιμών, έμπειρους μηχανικούς αλλά και άλλους τεχνικούς. Θα διανυθούν συνολικά 6 εκατομμύρια χιλιόμετρα προτού το αυτοκίνητο λανσαριστεί στο τέλος του έτους, συμπεριλαμβανομένων των 2 εκατομμυρίων χιλιομέτρων των διαδρομών αντοχής.

“Μετά από τις προσομοιώσεις σε υπολογιστές και τις εξαντλητικές δοκιμές φτάσαμε στο τελικό στάδιο αυτού του απαιτητικού προγράμματος δοκιμών”, δήλωσε ο Stefan Weckbah, VP της σειράς μοντέλων. “Πριν από την κυκλοφορία της Taycan στην αγορά στο τέλος του έτους, θα έχουμε καλύψει περίπου 6 εκατομμύρια χιλιόμετρα σε όλο τον κόσμο. Είμαστε ήδη πολύ ευχαριστημένοι με την τρέχουσα κατάσταση των οχημάτων. Η Taycan πρόκειται να είναι μια πραγματική Porsche. “Η εταιρία χρησιμοποίησε επίσης ψηφιακά πρωτότυπα για την ανάπτυξη του νέου ηλεκτρικού μοντέλου. Αυτά “χτίστηκαν” σε υπολογιστές λαμβάνοντας υπόψη κάθε πτυχή του πραγματικού αυτοκινήτου ενώ στη συνέχεια “οδηγήθηκαν” για περισσότερα από 10 εκατομμύρια χιλιόμετρα σε διάφορες εικονικές τοποθεσίες, συμπεριλαμβανομένου του Nurburgring. Στη διάσημη γερμανική διαδρομή, οι άνθρωποι πίσω από το έργο επικεντρώθηκαν στη διαχείριση της ηλεκτρικής ενέργειας, η οποία ήταν κρίσιμη για να βοηθήσει το αυτοκίνητο να επιτύχει έναν ταχύτατο γύρο.

Advertisement

Με εκτιμώμενο εύρος αυτονομίας άνω των 500 km στον κύκλο NEDC, η Taycan μπορεί να επιταχύνει στα 100 km/h από στάση σε λιγότερο από 3,5 sec. Η τροφοδοσία της μπαταρίας για μόλις τέσσερα λεπτά προσφέρει εμβέλεια 100 km (NEDC) χάρη στο ηλεκτρικό σύστημα ισχύος 800 volt.

Advertisement