Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έτσι θα είναι το SUV της Bugatti

Ελλάδα 12:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έτσι θα είναι το SUV της Bugatti

ΝΕΑ

Έτσι θα είναι το SUV της Bugatti

ΝΕΑ

Τα SUV θεωρούνται “επικίνδυνα” για τους κατασκευαστές σπορ αυτοκινήτων, οι οποίοι ενδέχεται να χάνουν πελάτες αμαυρώνοντας την εικόνα της μάρκας ταυτόχρονα. Ωστόσο, οι Bentley, Lamborghini και Rolls-Royce το τόλμησαν. Η Bugatti θα τους ακολουθήσει;

Advertisement
Advertisement

 

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Bugatti, Stephan Winkelmann, η απάντηση είναι όχι. “Δεν θα υπάρξει SUV από την Bugatti”, ανέφερε σε πρόσφατη συνέντευξή του, προσθέτοντας ότι αυτό “δεν συνάδει με την ιστορία της μάρκας”. Φυσικά, ο Winkelmann άλλα είπε όταν ήταν το αφεντικό της Lamborghini. Αλλά τώρα υπάρχει η Urus για τον καθένα. Αντί ενός SUV, το VW Group αποφάσισε να προχωρήσει την Estoque GT, μοντέλο που αντικατοπτρίζει την τετράθυρη γοητεία της Bugatti.

Ωστόσο, διαπιστώνουμε ότι υπάρχει μια σημαντική διαφορά μεταξύ των Lamborghini, Bentley και Bugatti. Το πιο σημαντικό hypercar η Chiron, κοστίζει 3 εκατομμύρια δολάρια, ποσό αρκετές φορές μεγαλύτερο από οποιοδήποτε SUV διατίθεται αυτή τη στιγμή στην αγορά. Εκτός από αυτή, η γαλλική εταιρεία παράγει επίσης την καθαρόαιμη Divo. Από την άλλη πλευρά, τα πολυτελή SUV ή τα αντίστοιχα απόδοσης, υιοθετούν εξαρτήματα από άλλες υποδεέστερες μάρκες, ή ακόμη και κινητήρες από αυτές.

Advertisement
Advertisement

Αλλά ας επικεντρωθούμε αποκλειστικά στο SUV της Bugatti μόνο ως άσκηση styling. Δεν είναι εύκολο να λάβετε σχεδιαστικά στοιχεία που έχουν χρησιμοποιηθεί σε σπορ αυτοκίνητα για αρκετές δεκαετίες και να τα απογειώσετε. Οι Urus και Bentayga έχουν αμφισβητηθεί γι αυτό το λόγο, αλλά ο μεγαλύτερος τρόμος εμφανίζεται με τη μορφή της Rolls-Royce Cullinan. Κρατώντας αυτό το τερατώδες 2,7 τόνων SUV στο μυαλό, θέλουμε να σας δείξουμε κάτι πιο cool, τη Bugatti Spartacus που δημιούργησε ο Sajdin Osmancevic, ένας παλαίμαχος στον κόσμο του αυτοκινήτου. Τουλάχιστον, διαθέτει μοναδικές αναλογίες…

Οι τροχοί είναι πολύ μεγαλύτεροι από αυτό που συνηθίζεται. Από την άλλη πλευρά, το παρμπρίζ είναι χαμηλό, ενώ το προφίλ ορίζεται από το ίδιο σχήμα C που βλέπουμε στο La Voiture Noire. Το πίσω τμήμα δεν ανήκει σε SUV, σχεδόν καθόλου, μοιάζει περισσότερο με ένα φουτουριστικό αφιέρωμα στα κλασικά μοντέλα της Bugatti. Υπάρχει επίσης άνθρακας παντού – η μπροστινή μάσκα, οι φούστες και οι εσωτερικές οπές στο πίσω μέρος. Δεν θα δείτε καμιά εξάτμιση εδώ, έτσι, θα μπορούσε να είναι εύκολα ένα ηλεκτρικό πρωτότυπο.