Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έτσι θα είναι η 4θέσια McLaren 720S

Ελλάδα 17:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έτσι θα είναι η 4θέσια McLaren 720S

ΝΕΑ

Έτσι θα είναι η 4θέσια McLaren 720S

ΝΕΑ

To νέο δημιούργημα της McLaren έρχεται να τονώσει το ενδιαφέρον ανεξάρτητων σχεδιαστών, οι οποίοι οραματίζονται την shooting brake έκδοση της νέας 720S.

Advertisement
Advertisement

Κώστας Φούζας (kf@newsauto.gr)

H 720S αποτελεί τη νέα πρόταση της McLaren στην κατηγορία των supercars, με την παραγωγή του μοντέλου να εξαντλείται…πριν ακόμη ξεκινήσει. Το εντυπωσιακό αυτοκίνητο των Βρετανών κέρδισε το ενδιαφέρον του κοινού και σήμερα ένας ανεξάρτητος σχεδιαστής παρουσιάζει τη δική του πρόταση, σχετικά με το πώς θα μπορούσε να είναι η shooting brake έκδοση της 720S. Από την ψηφιακή εικόνα που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο και σας παρουσιάζουμε φαίνεται ότι το εμπρόσθιο μέρος του αυτοκινήτου παραμένει ίδιο, ενώ στο πίσω τμήμα το «τράβηγμα» της οροφής δίνει τη δυνατότητα για μεταφορά ακόμη δύο επιβατών.

Αν και δεν επιβεβαιώνεται ότι μια τέτοια έκδοση περιλαμβάνεται στα σχέδια της εταιρεία, η αυξημένη ζήτηση για την 720S ίσως τελικά αναγκάσει την McLaren να το λάβει σοβαρά υπόψη της και να προχωρήσει σε κάτι ανάλογο.

Advertisement
Advertisement

Θυμίζουμε ότι η νέα 720S πάνω σε ένα νέο carbon μονοκόκ πλαίσιο, με κινητήρα τοποθετημένο πίσω από τις θέσεις του οδηγού και του συνοδηγού, αλλά και με πίσω κίνηση. Ειδικά για το μοτέρ, πρόκειται για έναν καινούργιο 4λιτρο V8 twin-turbo κινητήρα βενζίνης, ο οποίος ουσιαστικά αποτελεί εξέλιξη του προηγούμενου των 3,8 λίτρων της McLaren 650S. Η ισχύς του έχει αυξηθεί στα 720 άλογα και η ροπή στα 770 Nm, ώστε σε συνδυασμό με το συνολικό βάρος των 1.283 κιλών να προσφέρεται μια άκρως εντυπωσιακή αναλογία ίππων ανά τόνο στα 561 άλογα/τόνο.

Ο νέος κινητήρας συνδυάζεται με 7τάχυτο αυτόματο, διπλού συμπλέκτη κιβώτιο, προσφέροντας απλά καταιγιστικές επιδόσεις, μιας και το 0-100 χλμ./ώρα έρχεται σε μόλις 2,9 δευτερόλεπτα, το 0-200 χλμ./ώρα σε 7,8 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 341 χλμ./ώρα. Σχεδιαστικά, η νέα McLaren 720S διαθέτει ένα αεροδυναμικό κουπέ αμάξωμα φτιαγμένο από αλουμίνιο, με νέα λεπτά φώτα στο εμπρόσθιο τμήμα, πλαϊνές πόρτες που ανοίγουν προς τα πάνω, αλλά και αντίστοιχα λεπτά φώτα πίσω με δύο εξατμίσεις τοποθετημένες ψηλά.