Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έτσι θα δείχνει η επόμενη Mercedes-Benz GLC

Ελλάδα 11:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Έτσι θα δείχνει η επόμενη Mercedes-Benz GLC

ΝΕΑ

Έτσι θα δείχνει η επόμενη Mercedes-Benz GLC

ΝΕΑ

Κατασκοπευτικές φωτογραφίες αποκάλυψαν την επόμενη γενιά της Mercedes-Benz GLC. Η Mercedes έχει κρατήσει το σημαντικό μοντέλο της κρυμμένο κάτω από παχύ καμουφλάζ.

Advertisement
Advertisement

Ωστόσο, μας αφήνει να αναλογιστούμε τον σχεδιασμό του νέου μοντέλου. Προκειμένου να θέσουμε το νέο SUV στις πραγματικές συνθήκες λάβαμε βοήθεια μέσω κάποιων ανεπίσημων αποδόσεων του Kolesa.ru που δείχνουν πώς θα μπορούσε να μοιάζει η επόμενη GLC.

Οι αποδόσεις δείχνουν ένα SUV που είναι λίγο πιο διακριτικό με πιο “λεπτή” σχεδίαση, από αυτό που αντικαθιστά, αν και όχι πολύ. Η απόδοση υιοθετεί τον σχεδιασμό του μπροστινού άκρου της C-Class.

Και τα δύο αυτοκίνητα μοιράζονται την πλατφόρμα Modular Rear Architecture της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, οπότε κάποια κοινά στιλιστικά στοιχεία των δύο αυτοκινήτων δεν αποτελούν έκπληξη.

Advertisement
Advertisement

Η νέα πλατφόρμα πιθανότατα θα καταστήσει τη νέα GLC ελαφρύτερη σε σχέση με το εξερχόμενο μοντέλο, κάνοντας επίσης το πλαίσιο της ακόμη πιο άκαμπτο.

Το πίσω άκρο της GLC θυμίζει επίσης τη C-Class, με ένα παρόμοιο ζεύγος τραπεζοειδών φωτιστικών σωμάτων. Τα τελευταία εδρεύουν πάνω από ένα νέο προφυλακτήρα ο οποίος στο κάτω τμήμα του φιλοξενεί τις διπλές απολήξεις της εξάτμισης.

Η νέα πλατφόρμα θα επιτρέψει επίσης στη νέα GLC να προσθέσει κάποια μορφή ηλεκτροκίνησης στους κινητήρες της. Η εταιρεία αναμένεται να εγκαταστήσει μια σειρά κινητήρων βενζίνης και ντίζελ, αν και οι περισσότεροι πιθανότατα θα λάβουν υβριδική αρωγή.

Advertisement

Το νέο SUV με σήμα το αστέρι θα υιοθετεί αποκλειστικά τετρακύλινδρες μονάδες, συμπεριλαμβανομένων των εκδόσεων επιδόσεων της AMG.

Advertisement

Δεν υπάρχουν νέα για το εσωτερικό, αν και αναμένουμε από τη Mercedes αυτό να βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στο νέο εσωτερικό της C-Class. Κάτι που σημαίνει πως η επερχόμενη GLC θα μπορούσε να υιοθετεί επίσης στο ταμπλό τη μεγάλη οθόνη του infotainment που προέρχεται από την S-Class, με ξεχωριστή οθόνη για τα όργανα.

Η GLC ήταν το όχημα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις της γερμανικής μάρκας το 2020, ακόμη και αν οι πωλήσεις μειώθηκαν από το 2019 και μετά. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως η Mercedes θέλει να δει τη νέα GLC να συνεχίζει την εμπορική επιτυχία της προκατόχου της, όταν θα αρχίσει να πωλείται μέσα στο 2022.

Διαβάστε επίσης:
Η νέα Mercedes-Benz GLC Coupe εν δράσει (video)
Πρώτη δοκιμή: Mercedes-Benz EQA 250
Έτσι θα είναι το εσωτερικό της Mercedes-Benz EQS (video)

Advertisement