Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έτσι θα μπορούσε να είναι το Mazda RX-9

Ελλάδα 23:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Έτσι θα μπορούσε να είναι το Mazda RX-9

ΝΕΑ

Έτσι θα μπορούσε να είναι το Mazda RX-9

ΝΕΑ

Όλοι ελπίζουμε πως η Mazda θα αποφασίσει την παραγωγή του συνεχιστή της σειράς RX και μια ψηφιακή απεικόνιση μας δείχνει πως θα μπορούσε να είναι το RX-9.Του ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΠΙΔΗ

Advertisement
Advertisement

Το πρωτότυπο RX-Vision που παρουσίασε το 2015 η Mazda τροφοδότησε τις ελπίδες των φανατικών φίλων της μάρκας πως θα υπάρχει συνέχεια της σειράς RX. Όλοι λοιπόν ελπίζουμε πως η ιαπωνική εταιρία θα μας εκπλήξει ευχάριστα ανακοινώνοντας την παραγωγή ενός νέου σπορ αυτοκινήτου με κλασική μετάδοση στους πίσω τροχούς που θα κινείται από τη νέα γενιά περιστροφικών κινητήρων με τεχνολογία SKYACTIV-R.

Προς το παρόν η μόνη ένδειξη πως μεταξύ των σχεδίων της Mazda περιλαμβάνεται και ένα τέτοιο μοντέλο είναι η παρουσία ενός RX-8 με τα χαρακτηριστικά αυτοκινήτου δοκιμών που είχε εντοπιστεί πέρσι στο Nurburgring. Μερικές αναφορές σημειώνουν μάλιστα πως η Mazda δοκιμάζει έναν υπερτροφοδοτούμενο περιστροφικό κινητήρα 1.6 λίτρων με δύο ρότορες και περίπου 400 ίππους ενώ υπάρχουν και φήμες για υβριδική μονάδα με 450 ίππους.

Σε κάθε περίπτωση μια ψηφιακή απεικόνιση που βασίζεται στο RX-Vision μας δίνει μια εκδοχή του πως θα μπορούσε να είναι το RX-9 και σίγουρα η εικόνα είναι ικανή να συγκινήσει οπαδούς και μη της σπορ σειράς της Mazda. Και σίγουρα εάν τελικά ένα τέτοιο μοντέλο φθάσει στην παραγωγή είναι σίγουρο πως θα βάλει για τα καλά τη Mazda στο παιχνίδι των sports car.

Advertisement
Advertisement

mazdarx9_45654harpi640