Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έτοιμη η νέα Mercedes-Benz GLC Coupe

Ελλάδα 23:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έτοιμη η νέα Mercedes-Benz GLC Coupe

ΝΕΑ

Έτοιμη η νέα Mercedes-Benz GLC Coupe

ΝΕΑ

Λίγες ημέρες πριν την επίσημη παρουσίαση της καινούργιας Mercedes-Benz GLC Coupe έγιναν γνωστά κάποια από τα τεχνικά στοιχεία της και του εξοπλισμού της.

Advertisement
Advertisement

Η Mercedes-Benz παρουσίασε τη δεύτερη γενιά τής GLC-Class SUV πέρυσι τον Ιούνιο, συνεπώς ήταν θέμα χρόνου πότε θα γινόταν το ίδιο και για την GLC Coupé, την σχεδιαστικά πιο κομψή εκδοχή του SUV μοντέλου.

Αυτό θα γίνει εντός του Μαρτίου και οι συνάδελφοι από το βρετανικό Autocar προσκλήθηκαν από την εταιρεία και οδήγησαν ένα από τα πρωτότυπα εξέλιξης της νέας γενιάς. Με την ευκαιρία, έγιναν γνωστά και κάποια από τα στοιχεία τού καινούργιου μοντέλου.

Σε ό,τι αφορά στις διαστάσεις του, το μήκος της νέας GLC Coupé είναι αυξημένο κατά 32 χλστμ. και φτάνει τα 4.763 χλστμ. Αντίστοιχα, μακρύτερο είναι και το μεταξόνιό της το οποίο φτάνει τα 2.888 χλστμ., δηλαδή κατά 15 χλστμ. μεγαλύτερο, συγκριτικά με ό,τι ισχύει με το τωρινό μοντέλο (φωτογραφίες). Θυμίζουμε ότι και η καινούργια GLC Coupé βασίζεται στην πλατφόρμα «MRA» («Modular Rear Architecture»).

Advertisement
Advertisement

Κατά συνέπεια, μεγαλύτερος είναι και ο χώρος αποσκευών. Στις εκδόσεις μόνο με κινητήρα εσωτερικής καύσης φτάνει τουλάχιστον τα 545 λίτρα (αυξημένος κατά 45 λίτρα) και φτάνει τα 1.390 λίτρα. Σε αυτές με το Plug-in υβριδικό σύστημα είναι κατά 30 λίτρα μικρότερος λόγω των μπαταριών που αυτό διαθέτει.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το αμάξωμά της σχεδιάστηκε ώστε να δείχνει ακόμα πιο όμορφο από πριν και να είναι πιο αεροδυναμικό. Ο αεροδυναμικός συντελεστής οπισθέλκουσας πλέον είναι 0,29 (έναντι 0,30 πριν).

Η παρούσα γενιά της Mercedes-Benz GLC Coupé.

Στο εσωτερικό, η καινούργια GLC Coupé έχει καλύτερης ποιότητας υλικά και στο ταμπλό υπάρχει η διαμόρφωση των οθονών της νέας C-Class, 11,9 ιντσών στον πίνακα οργάνων και 12,3 ιντσών στο κέντρο της κονσόλας. Αναβαθμισμένα είναι τόσο τα συστήματα προειδοποίησης και υποβοήθησης του οδηγού όσο και του infotainment «MBUX».

Advertisement

Σε ό,τι αφορά στους κινητήρες, οι βρετανοί συνάδελφοι αναφέρουν ότι τόσο οι βενζινοκινητήρες και πετρελαιοκινητήρες με τους οποίους θα διατίθεται το νέο μοντέλο θα έχουν σύστημα ήπιας υβριδικής διάταξης κινητήρα 48 Volt. Σε αυτό, ο ηλεκτροκινητήρας τού συστήματος συνδράμει τον θερμικό με επιπλέον 23 ίππους και 200 Nm (για όσο χρόνο οι μπαταρίες του έχουν ενέργεια).

Αναλυτικότερα, ο δίλιτρος τετρακύλινδρος της GLC 200 Coupé θα αποδίδει 204 ίππους και ροπή 320 Nm. Ο ίδιος κινητήρας στην ισχυρότερη εκδοχή του (GLC 300 Coupé) θα αποδίδει 258 ίππους και ροπή 400 Nm.

Advertisement

Αναφορικά με τον ντίζελ, ο δίλιτρος (τετρακύλινδρος) θα αποδίδει 197 ίππους και 440 Nm ροπή (GLC 220d Coupé). Πέραν αυτών, το καινούργιο μοντέλο θα διατίθεται και με Plug-in σύστημα υβριδικής διάταξης κινητήρα, σε τρεις διαφορετικές εκδοχές αναφορικά με τον τύπο και τη μέγιστη ισχύ και ροπή.

Έτσι, οι βενζινοκίνητες εκδόσεις θα είναι η GLC 300e Coupé (313 ίπποι, 550 Nm) και η GLC 400e Coupé (381 ίπποι, 650 Nm), διαθέτοντας τον δίλιτρο βενζινοκινητήρα. Επιπλέον, θα υπάρχει και η GLC 300de Coupé (με τον δίλιτρο ντίζελ) που θα έχει μέγιστη συνδυαζόμενη ισχύ 333 ίππους και μέγιστη συνδυαζόμενη ροπή 750 Nm.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Mercedes-Benz GLC 220d 4MATIC
Το ταμπλό-οθόνη της Mercedes και στα μικρότερα μοντέλα
Η Mercedes-Benz GLC απέναντι στον «τάρανδο» (+video)

Advertisement