Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έτοιμη η Aston Martin Rapide AMR με 580 ίππους

Ελλάδα 14:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έτοιμη η Aston Martin Rapide AMR με 580 ίππους

ΝΕΑ

Έτοιμη η Aston Martin Rapide AMR με 580 ίππους

ΝΕΑ

Το αγωνιστικό τμήμα της Aston Martin βάζει τη σφραγίδα του στην Rapide με την έκδοση AMR που προσθέτει στη γκάμα των Βρετανών έναν τετράθυρο πύραυλο εδάφους.Του ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΠΙΔΗ

Advertisement
Advertisement

Η Rapide AMR χρησιμοποιεί τον ατμοσφαιρικό V12 της έκδοσης S που όμως έχει ανέβει από τους 560 στους 580 ίππους διατηρώντας την ίδια ροπή των 63,2 kg χάρη στην αναβάθμιση της πολλαπλής εισαγωγής. Η AMR κάνει το 0-60 m/h (0-96 km/h) σε 4,2’’ ενώ η τελική της ταχύτητα φθάνει τα 330 Km/h.

Για την εξασφάλιση των ανάλογων δυναμικών χαρακτηριστικών η Rapide AMR χρησιμοποιεί ρυθμιζόμενα αμορτισέρ τριών δρόμων ενώ το ύψος της είναι χαμηλότερο κατά 10 χιλιοστά. Στον βασικό εξοπλισμό της ανήκουν τα κεραμικά φρένα με εξαπίστονες δαγκάνες εμπρός και τετραπίστονες πίσω.

aston-martin-rapide-amr346754harpi640_1

Advertisement
Advertisement

Σε ότι αφορά την οπτική της διαφοροποίηση αλλά και τη λειτουργική της αναβάθμιση η Rapide AMR είναι εξοπλισμένη με αρκετά στοιχεία και αεροδυναμικά βοηθήματα από ανθρακονήματα όπως το καπό, το σπόιλερ του προφυλακτήρα και οι πλαϊνές ποδιές. Χαρακτηριστική της έκδοσης είναι η τετραπλή απόληξη της εξάτμισης που σύμφωνα με την Aston Martin εξασφαλίζει το κατάλληλο ακουστικό αποτέλεσμα ενώ η εικόνα συμπληρώνεται από σφυρήλατες ζάντες 21 ιντσών.

Η παρουσία ανθρακονημάτων είναι πλούσια και στο εσωτερικό καθώς καλύπτουν όλη την κεντρική κονσόλα ενώ κύριο στοιχείο των επενδύσεων είναι η αλκαντάρα.

Η Aston Martin θα κατασκευάσει μόνο 210 αντίτυπα της Rapide AMR με την τιμή της στις ΗΠΑ να ξεκινά από τα 240.000 δολάρια.

Advertisement

aston-martin-rapide-amr346754harpi640