Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Eτοιμάζει ηλεκτρικό cabrio η Mercedes-Benz;

Ελλάδα 5:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Eτοιμάζει ηλεκτρικό cabrio η Mercedes-Benz;

ΝΕΑ

Eτοιμάζει ηλεκτρικό cabrio η Mercedes-Benz;

ΝΕΑ

Η Mercedes βρίσκει ελκυστική την ιδέα ενός ηλεκτρικού cabriolet όμως η απόφαση για την παραγωγή του δεν είναι ιδιαίτερα εύκολη.

Advertisement
Advertisement

Αν και βρισκόμαστε στην εποχή της κυριαρχίας των SUV και οι εταιρίες έχουν αποφασίσει να μειώσουν τα μοντέλα τους στα απολύτως απαραίτητα, η ιδέα ενός ηλεκτρικού cabrio φαίνεται ότι έχει αρκετούς θιασώτες σε εταιρίες όπως η Μercedes-Benz.

Σε συνέντευξη που έδωσε πρόσφατα του υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρίας Μarkus Scafer είπε ότι ένα ηλεκτρικό cabrio είναι μέσα στα ενδιαφέροντα της εταιρίας, αλλά δεν έδωσε κάποιες έξτρα πληροφορίες για το αν και πότε θα γίνει πραγματικότητα.

Όπως δήλωσε ο ίδιος, δεν είναι εύκολο να κατασκευάσεις ένα όμορφο ηλεκτρικό cabrio. Την ίδια στιγμή η κατηγορία φθίνει διαρκώς ενώ και η αγορά της Κίνας δεν είναι καθόλου φιλική απέναντι στα ανοιχτά μοντέλα. Αλλά και στην Ευρώπη οι αγοραστές αυτών των οχημάτων έχουν μειωθεί σημαντικά.

Advertisement
Advertisement

Αυτό που μπορεί να γίνει είναι να μεταφερθεί το ενδιαφέρον για cabriolet στην AMG, όταν πλέον το σπορ τμήμα της Μercedes θα έχει μετασχηματιστεί σε πλήρως ηλεκτρική μάρκα. Ένα τέτοιο αυτοκίνητο θα έμοιαζε λογική κίνηση απέναντι στο Tesla Roadster ή θα μπορούσε να είναι μία πολυτελής ανοιχτή έκδοση στα πρότυπα μιας S-Class Cabriolet.

Πάντως η εταιρία έχει ήδη παρουσιάσει ένα εκπληκτικό ηλεκτρικό cabriolet ως πρωτότυπο. Το Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet ήταν ένα απίστευτης σχεδίασης αυτοκίνητο, με πάνω από 750 ίππους και αυτονομία στα 500 χιλιόμετρα. Από το 2017 που είχε παρουσιαστεί μέχρι σήμερα παραμένει μία μοναδική σχεδιαστική στιγμή για την Mercedes-Benz και ίσως αποδειχτεί και ένας πρόλογος για ένα αντίστοιχο μοντέλο παραγωγής μέσα στα επόμενα χρόνια.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Mercedes-Benz S 350 d
Οι πέντε πρεμιέρες της Mercedes στο Μόναχο σε 60 sec (video)
Αυτοκίνητο της Mercedes ελέγχεται μέσω σκέψης