Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Και η Huawei ετοιμάζει αυτοκίνητο

Ελλάδα 13:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Και η Huawei ετοιμάζει αυτοκίνητο

ΝΕΑ

Και η Huawei ετοιμάζει αυτοκίνητο

ΝΕΑ

Εκτός από την Apple και τη Sony, η Huawei εξελίσσει και αυτή το δικό της αυτοκίνητο, το οποίο θα είναι φυσικά ηλεκτρικό και έμπλεο τεχνολογίας.

Advertisement
Advertisement

Οι εταιρείες τεχνολογίας που θέλουν να κατασκευάσουν αυτοκίνητο, έχει γίνει μοτίβο τα τελευταία χρόνια και η Huawei έρχεται να πάρει τη θέση της στην ιστορία.

Το αυτοκίνητο της Apple λέγεται ότι έχει προχωρήσει αρκετά και δεν αργεί η στιγμή των αποκαλύψεων, ενώ πρόσφατα είδαμε και το σχεδόν ολοκληρωμένο αντίστοιχο project από τη Sony. Όπως φαίνεται όμως, οι εταιρείες τεχνολογίας δεν έχουν αφήσει το θέμα «αυτοκίνητο» και έπονται κι άλλες που θα δείξουν τι μπορούν να κάνουν στον τομέα, μια και εν προκειμένω, τα αυτοκίνητα αυτά, είναι περισσότερο πλατφόρμες τεχνολογικής επίδειξης και λιγότερο (έως και καθόλου) χρηστικά αντικείμενα.

Advertisement
Advertisement

Η Huawei είναι η εταιρεία που παρουσίασε τελευταία το δικό της project, σε συνεργασία με την Arcfox που ανήκει στον Κινέζικο όμιλο εταιρειών BAIC. Το νέο αυτό μοντέλο, έχει την ονομασία Alpha-S, είναι sedan και φυσικά ηλεκτρικό. Το –για συντομία- αS (ναι, με ελληνικό άλφα) είναι το δεύτερο μοντέλο της Arcfox και βασίζεται σε μια αρθρωτή ηλεκτρική πλατφόρμα που οι Κινέζοι ανέπτυξαν μαζί με τη Magna και μπορεί να αλλάξει μήκος ανάλογα με τις απαιτήσεις. Το πρώτο μοντέλο παραγωγής με το λογότυπο Arcfox είναι το Alpha-T, το οποίο θυμίζει κάπως την Porsche Macan. Στην τετρακίνητη έκδοση του Alpha-T, δύο ηλεκτρικοί κινητήρες με απόδοση 222 ίππων έχουν την ευθύνη των επιδόσεων, ενώ και η μεγάλη μπαταρία με τις 93 kWh, εξασφαλίζει παραπάνω από ικανοποιητική αυτονομία 653 χιλιομέτρων με μια φόρτιση.

Συνεπώς, το Alpha-S έχει μια βάση πάνω στην οποία μπορεί να «πατήσει» για να προσφέρει μια εναλλακτική πρόταση αυτοκίνησης από την Huawei, η οποία ανακοίνωσε μια νέα γενιά αισθητήρων λέιζερ αυτοκινήτου (LiDaR) στα τέλη του 2020, από την οποία αναμένεται να ωφεληθεί το νέο αυτό μοντέλο. Σε συνδυασμό με την υπολογιστική ισχύ των επεξεργαστών που διατίθενται επίσης από τη Huawei με τη μορφή αντίστοιχων γρήγορων τσιπ και λειτουργικού συστήματος προσαρμοσμένου στις ανάγκες της αυτοκινητοβιομηχανίας, θα ήταν πιθανό το Arcfox Alpha-S να είναι διαθέσιμο με λειτουργίες αυτόματου πιλότου επιπέδου 3 από την αρχή της εμπορικής του πορείας.

Advertisement

Διαβάστε ακόμα:
O χρόνος φόρτισης των ηλεκτρικών ΙΧ θα μειωθεί στα 10 λεπτά της ώρας
Ποιοι και γιατί φοβούνται το Apple Car;
Δεν προορίζεται για μαζική παραγωγή το Sony Vision-S

Advertisement