Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ετοιμάζεται το VW T-Roc R (+vid)

Ελλάδα 22:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ετοιμάζεται το VW T-Roc R (+vid)

ΝΕΑ

Ετοιμάζεται το VW T-Roc R (+vid)

ΝΕΑ

Η Volkswagen επιβεβαίωσε ότι θα παρουσιάσει μια hot έκδοση του T-Roc με τον κωδικό “R”, η παραγωγή της οποίας έχει ήδη δρομολογηθεί.

Advertisement
Advertisement

Θα ονομαστεί T-Roc R και ήδη δοκιμάζεται εξαντλητικά στο Νίρμπουργκρινγκ. Ο πρόσθιος προφυλακτήρας έχει μεγαλύτερους και βαθύτερους αεραγωγούς συγκριτικά με το κανονικό αυτοκίνητο και φαίνεται να εκτείνεται σχεδόν στο πλάτος του αμαξώματος. Οι τροχοί είναι διάστασης 19 ιντσών με το σχεδιασμό τους να παραπέμπει απευθείας στο Golf R. Στο πίσω μέρος, ο προφυλακτήρας έχει αλλάξει σχεδιαστικά προκειμένου να φιλοξενήσει τις τετραπλές απολήξεις της εξάτμισης – ένα άλλο επίσης χαρακτηριστικό που δανείστηκε από το Golf.

Όπως τονίστηκε στο ετήσιο συνέδριο «GTI Treffen» της VW, τα λογότυπα GTI προορίζονται για τα καυτά hatchback με κύριο προσανατολισμό στην απόδοση, η μάρκα R αντίθετα θα έχει περισσότερες δυνατότητες. “Έχουμε ένα δεύτερο υπό-brand που είναι το R. Το GTI έχει να κάνει με το κόμπακτ αμάξωμα αλλά και το μέγεθος του αυτοκινήτου – δεν πρέπει να επεκτείνουμε αυτό το εμπορικό σήμα σε άλλου είδους προϊόντα. “Για τα SUV υψηλής απόδοσης υπάρχει σίγουρα η ζήτηση των πελατών. Υπάρχουν ήδη μερικά premium αυτοκίνητα που είναι αρκετά επιτυχημένα”.

Έχουμε ήδη δει το Cupra Ateca στο δρόμο, οπότε είναι λογικό και το VW T-Roc R να χρησιμοποιήσει τον ίδιο κινητήρα. Αυτό σημαίνει ότι η ισχύς θα προέλθει από έναν υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα 2.0 λίτρων – μια μονάδα που χρησιμοποιείται επίσης στο Golf R. Αυτό σημαίνει 306 ίππους και 400 Nm ροπής, τα οποία μεταφέρονται στο δρόμο μέσω και των τεσσάρων τροχών. Είναι πολύ πιθανό το T-Roc R να προσφέρει ένα παρόμοιο set-up στην ανάρτηση- ενδεχομένως λίγο πιο άνετο στην καθημερινή χρήση, προκειμένου να μην κανιβαλίσει το Golf R.

Advertisement
Advertisement