Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ετοιμάζεται υβριδική Mercedes-Benz A250e

Ελλάδα 19:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ετοιμάζεται υβριδική Mercedes-Benz A250e

ΝΕΑ

Ετοιμάζεται υβριδική Mercedes-Benz A250e

ΝΕΑ

Βάζοντας και την A-Class στη γκάμα των EQ Plug-In υβριδικών μοντέλων της, η Mercedes-Benz ετοιμάζει την ανάλογη έκδοση που θα έχει ηλεκτρική αυτονομία 60 χιλιομέτρων.

Advertisement
Advertisement

 

Με τον 1.300άρη turbo κινητήρα κάτω από το εμπρός καπό, έτσι όπως τον βλέπουμε στην A200 με 163 ίππους και ένα ηλεκτρικό μοτέρ που προσθέτει 102 ίππους επιπλέον, η νέα υβριδική έκδοση της A-Class αναμένεται να παρουσιαστεί για να δώσει άλλη μια επιλογή σε όσους θέλουν το μικρότερο μοντέλο της Mercedes-Benz. Ο ηλεκτροκινητήρας που είναι «κολλημένος» πάνω στο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, θα φροντίζει έτσι ώστε τα χαρακτηριστικά απόδοσης της συγκεκριμένης plug-in υβριδικής έκδοσης να είναι αντίστοιχα της A250 αλλά με πολύ καλύτερα δεδομένα σε ότι αφορά τις εκπομπές ρύπων και την κατανάλωση καυσίμου.

Advertisement
Advertisement

Η τελική ταχύτητα του αυτοκινήτου όταν χρησιμοποιεί αμιγώς ηλεκτρική ενέργεια για την κίνησή του, θα είναι τα 140 χιλιόμετρα ανά ώρα. Οι μπαταρίες του αυτοκινήτου είναι τοποθετημένες κάτω από το πίσω κάθισμα προκειμένου να είναι μικρή η «απώλεια» στη χωρητικότητα του πορτ μπαγκάζ. Αντίστοιχα, το ρεζερβουάρ της βενζίνης είναι περιορισμένο στα 35 λίτρα (από 45 των υπόλοιπων εκδόσεων του μοντέλου). Για την καλύτερη διαχείριση του επιπλέον βάρους (+120 κιλά) από τις μπαταρίες της Κορεάτικης LG Chem στον πίσω άξονα, οι τεχνικοί της Mercedes έχουν κάνει κάποιες αλλαγές στην πίσω ανάρτηση του μοντέλου.