Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Εσείς πόσα θα δίνατε για μια «πειραγμένη» Lancia Delta Integrale;

Ελλάδα 21:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Εσείς πόσα θα δίνατε για μια «πειραγμένη» Lancia Delta Integrale;

ΝΕΑ

Εσείς πόσα θα δίνατε για μια «πειραγμένη» Lancia Delta Integrale;

ΝΕΑ

Η Lancia Delta Integrale είναι ένα από τα πιο διάσημα αυτοκίνητα στην ιστορία της παγκόσμιας αυτοκίνησης αλλά στη συγκεκριμένη, έχει «πέσει πολύ δουλειά» από την  Automobili Amos.

Advertisement
Advertisement

Η συγκεκριμένη Automobili Amos Delta Futuristica, έκανε ντεμπούτο πριν από χρόνια και τώρα με πολύ λίγα χιλιόμετρα στο κοντέρ, πωλείται ως μεταχειρισμένη.

Ο ιδρυτής της εταιρείας Automobili Amos, Eugenio Amos, παρουσίασε το αυτοκίνητο στις αρχές του 2018 και ανακοίνωσε παραγωγή που δεν θα ξεπερνούσε τα 20 αυτοκίνητα. Το αμάξωμα είναι ως επί το πλείστον κατασκευασμένο από ανθρακόνημα, έχει μετασκευαστεί σε τρίθυρο και το μοντέλο εφοδιάζεται με κινητήρα που αποδίδει 330 ίππους. Συγκριτικά με την αυθεντική Integrale της οποίας ο κινητήρας είχε απόδοση στα επίπεδα των 200 ίππων, η συγκεκριμένη υπόσχεται πολύ μεγαλύτερες συγκινήσεις σε επίπεδο επιδόσεων.

Advertisement
Advertisement

Στο συνολικό βάρος που φτάνει τα 1.250 κιλά, παίζουν σημαντικό ρόλο  οι λεπτομέρειες της κατασκευής, όπου έχει δοθεί ιδιαίτερη σημασία στις επιλογές των υλικών. Σε αυτό το πλαίσιο, βλέπουμε και τις εξαιρετικά ελαφρές ζάντες EvoCorse που έχουν φινιριστεί σε χρώμα ειδικά για να ταιριάζει στο σύνολο. Στην καμπίνα των επιβατών, το κυρίαρχο υλικό είναι η Alcantara σε φανταχτερό κόκκινο χρώμα. Η διαμόρφωση των καθισμάτων προδίδει το ότι προορίζεται για φιλοξενία 4 ατόμων (και όχι 5) ενώ ως καινούργιο, η Automobili Amos το κοστολογούσε περίπου 350.000 ευρώ.

Η τιμή του αυτοκινήτου ήταν αναμφίβολα υψηλή και δεν προδιέθετε για εξάντληση της παραγωγής των 20 αυτοκινήτων. Δεν έχουμε στοιχεία για το αν το μοντέλο της Automobili Amos έχει εξαντληθεί. Σχετικά πρόσφατα όμως, είδαμε ένα ακόμα να «αλλάζει χέρια» για ένα ποσό της τάξης των 212.000 ευρώ. Το δεδομένο αυτό, μας οδηγεί στο συμπέρασμα πως τα 650.000 ευρώ που είναι η ζητούμενη τιμή από την Prestige Imports στο Miami, είναι μάλλον… εξωφρενική.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Όνομα- έκπληξη από τη Lancia
Η Lancia Delta Integrale από την Ολλανδία
O έρωτας της Lancia με την Ελλάδα

Advertisement

 

 

 

Advertisement