Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Εργοστάσιο και στις ΗΠΑ για τη Volvo

Ελλάδα 6:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Εργοστάσιο και στις ΗΠΑ για τη Volvo

ΝΕΑ

Εργοστάσιο και στις ΗΠΑ για τη Volvo

ΝΕΑ

Ενδεικτική της σημασίας της αμερικανικής αγοράς για τη Volvo είναι η είδηση πως η σουηδική μάρκα επενδύει σε δημιουργία εργοστασίου κατασκευής αυτοκινήτων στις ΗΠΑ.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/PanosSeitanidis)

Πρόκειται για επένδυση της τάξης των $500 εκατομμυρίων δολαρίων και αποτελεί σημαντικό βήμα για την επίτευξη μέχρι το 2020 του στρατηγικού στόχου της εταιρείας για παγκόσμιες πωλήσεις 800.000 αυτοκινήτων ετησίως. Ήδη έχει καταρτιστεί μία λίστα με πιθανές τοποθεσίες κατασκευής του νέου εργοστασίου, με την τελική απόφαση όπως και την δυναμικότητα παραγωγής να ανακοινώνονται μέσα στη χρονιά.

Η δημιουργία του νέου εργοστασίου ενισχύει την ανάπτυξη της Volvo Cars ως παγκόσμιου κατασκευαστή. Με εργοστάσια κατασκευής στη Σουηδία και το Βέλγιο να καλύπτουν τη ζήτηση στην Ευρώπη και τα δύο εργοστάσια της Κίνας να τροφοδοτούν την ασιατική ήπειρο, το νέο εργοστάσιο στις ΗΠΑ αναμένεται να δώσει στη σουηδική μάρκα τον όγκο παραγωγής που της είναι απαραίτητος για να πετύχει τους στόχους της.

Advertisement
Advertisement

Βέβαια η συγκεκριμένη αγορά μόνο νέα δεν είναι για τη Volvo. Η παρουσία της στην άλλη άκρη του Ατλαντικού ωκεανού ξεκίνησε το 1955. Μισό και πλέον αιώνα μετά, ήρθε η ώρα δημιουργίας μίας μονάδας παραγωγής εκεί, ώστε να μειωθεί δραματικά ο χρόνος παράδοσης των αυτοκιν΄τηων αλλά και οι όποιες επιπτώσεις από την ισοτιμία της ισχυρής σουηδικής κορώνας απέναντι στο δολάριο ΗΠΑ.

Δείτε ένα πολύ ενδιαφέρον video για την ιστορία της Volvo, πατώντας εδώ.