Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έρχονται τα video games με… πραγματικά αυτοκίνητα! (+video)

Ελλάδα 22:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έρχονται τα video games με… πραγματικά αυτοκίνητα! (+video)

ΝΕΑ

Έρχονται τα video games με… πραγματικά αυτοκίνητα! (+video)

ΝΕΑ

Aν βαρεθήκατε τον καναπέ και την δράση μόνο στην οθόνη σας, μία νέα ιδέα φέρνει τα video games στον πραγματικό κόσμο.

Advertisement
Advertisement

Όσο προχωράμε όλο και περισσότερο στην τεχνολογία και τα όρια μεταξύ εικονικής και αληθινής πραγματικότητας γίνονται και περισσότερο δυσδιάκριτα, τόσο θα βρισκόμαστε όλο και πιο συχνά σε ιδέες όπως αυτή που ετοιμάζει η εταιρία Avicar.

Η συγκεκριμένη εταιρία εκπονεί αυτή την εποχή ένα σχέδιο το οποίο ονομάζει Remote Reality και αφορά την επόμενη γενιά των video games. Στην ουσία η εταιρία ετοιμάζει μία πλατφόρμα στην οποία θα συμμετέχουν 11 πραγματικά αυτοκίνητα τα οποία όμως θα οδηγούνται από απόσταση από τους ιδιοκτήτες τους.

Με λίγα λόγια, ο κάθε οδηγός θα έχει στην ιδιοκτησία του ένα αληθινό αυτοκίνητο, το οποίο θα οδηγεί σε μία αληθινή πίστα, σε έναν όσο γίνεται πιο πραγματικό αγώνα απέναντι στους υπόλοιπους συμμετέχοντες. Και όλα αυτά έχοντας τον έλεγχο του οχήματος από απόσταση χιλιάδων χιλιομέτρων.

Advertisement
Advertisement

Η ιδέα είναι αρκετά εντυπωσιακή αν και βρίσκεται ακόμα στο αρχικό της στάδιο και προφανώς χρειάζεται πολλά να γίνουν. Η σχεδίαση των 11 αυτοκινήτων έχει γίνει σε συνεργασία με την Siemens Advanta North America και διαθέτουν ηλεκτρικά συστήματα κίνησης, με την τελική ταχύτητα να είναι κοντά στα 160 χλμ/ώρα. Είναι κατασκευασμένα έτσι χωρίς να έχουν θέσεις για επιβάτες, ούτε καθίσματα, παράθυρα και πόρτες.

Σύμφωνα με την Avicar, τα αυτοκίνητά τους θα είναι εφοδιασμένα με ότι πιο σύγχρονο και εξελιγμένο υπάρχει στην ψηφιακή επικοινωνία έτσι ώστε να υπάρχει απρόσκοπτη επικοινωνία με τα “γυαλιά” του οδηγού. Ο τελευταίος θα μπορεί να τα οδηγήσει από οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη βρίσκεται και η εμπειρία που έχει είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στην πραγματικότητα.

Advertisement

Η Avicar δεν αναφέρει λεπτομερώς πως λειτουργεί το σύστημα ούτε υπάρχουν πληροφορίες για το τι γίνεται για να μην υπάρχουν αστοχίες με τις συνδέσεις με τα αυτοκίνητα. Δεν υπάρχουν ακόμα πληροφορίες για το που θα γίνονται οι αγώνες, και πότε θα κατασκευαστούν οι ειδικές αυτές πίστες.

Προφανώς, υπάρχουν πολλά ακόμα να γίνουν. Και η ιδέα για κάποιους μοιάζει ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα. Για τους πιο παλιούς πάντως, το να οδηγείς ένα αυτοκίνητο από απόσταση και να μην ζεις την ένταση του αγώνα πίσω από το τιμόνι σε πραγματικό χρόνο, μοιάζει κάπως ακατανόητο.

Advertisement

Όμως τα πράγματα εξελίσσονται, και τα χρήματα της βιομηχανίας των video games είναι τεράστια. Για εκείνους που έχουν βαρεθεί τον καναπέ και τα γραφικά της κονσόλας του σπιτιού του, αυτό εδώ είναι σίγουρα το επόμενο βήμα. Υποδεχτείτε το, είτε σας αρέσει είτε όχι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ξεκίνησε η επέλαση των video games στα αυτοκίνητα (+video)
«Τρέχει» να απενεργοποιήσει τη λειτουργία video games η Tesla
Το εσωτερικό του Aiways U6 EV εμπνέεται από τα video games