Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έρχονται τα νέα Audi A4 και RS4

Ελλάδα 19:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έρχονται τα νέα Audi A4 και RS4

ΝΕΑ

Έρχονται τα νέα Audi A4 και RS4

ΝΕΑ

Πέρα από τις εκδόσεις station wagon και sedan, φαίνεται πως θα υπάρχει και ένα «καυτό» ηλεκτρικό RS4 e-tron με fastback αμάξωμα.

Advertisement
Advertisement

Αποκλειστικά ηλεκτρικά θα είναι τα μοντέλα που θα παρουσιάζει από το 2026 η Audi, στο πλαίσιο της προσπάθειάς της να συμμορφωθεί με τα αυστηρά όρια εκπομπών ρύπων της ΕΕ.

Προτού, ωστόσο, ολοκληρώσει την ενεργειακή της μετάβαση, θα συνεχίσει να λανσάρει κάποια μοντέλα με θερμικό μοτέρ. Ένα από αυτά θα είναι και η νέα, 6η γενιά του Audi Α4 η οποία θα παρουσιαστεί μέσα στο 2022, σε εκδόσεις station wagon, sedan, αλλά και… fastback.

Εκδόσεις βενζίνης, diesel, PHEV… αλλά και 100% ηλεκτρική

Advertisement
Advertisement

Όπως αναφέρουν έγκυρα γαλλικά ειδησεογραφικά Μέσα, η γκάμα κινητήρων της νέας γενιάς του μοντέλου θα συνεχίζει να απαρτίζεται από θερμικές μονάδες, πλαισιωμένες ωστόσο από ήπια υβριδική τεχνολογία 48 volt. Ακόμη, θα υπάρχει plug-in υβριδική έκδοση, αλλά και μία αμιγώς ηλεκτρική.

Αναλυτικότερα, οι συμβατικές εκδόσεις θα βασίζονται στην πλατφόρμα MLB που υποστηρίζει την τοποθέτηση τον κινητήρων σε διαμήκη διάταξη. Το «παρών» θα δίνουν βενζινοκινητήρες (TFSI) απόδοσης 150 έως και 250 ίππων, αλλά και diesel (TDI) από 130 έως 190 PS.

Την ίδια αρχιτεκτονική, MLB, υποβαλλόμενη σε κάποιες τροποποιήσεις για τις ανάγκες ενσωμάτωση μπαταρίας ενεργειακής χωρητικότητας 14,4 kWh, φαίνεται πως θα υιοθετεί και η plug-in υβριδική εκδοχή του Audi A4. Η ισχύς θα ξεκινά από 250 PS, την ίδια ώρα που θα υπάρχει και ένα πανίσχυρο PHEV Audi RS4. Σύμφωνα με πληροφορίες, κάτω από μακρύ καπό του θα υπάρχει ένας twin-turbo V6, συνεπικουρούμενος από έναν ηλεκτροκινητήρα ώστε να παράγουν συνδυαστικά πάνω από 450 ίππους. 

Advertisement

Πέρα από τις ανωτέρω εκδόσεις, το Audi A4 θα προσφερθεί και σε αμιγώς ηλεκτρική εκδοχή (A4 e-tron), η οποία θα «πατά» πάνω στην πλατφόρμα PPE (Premium Platform Electric). Η τελευταία θα «φιλοξενεί» τα μελλοντικά ηλεκτρικά μοντέλα των Porsche και Αudi, μεταξύ των οποίων η Porsche Macan EV και το Audi Q6 e-tron.

Advertisement

Σημειώνεται πως μολονότι οι συμβατικές και PHEV εκδόσεις θα διατίθενται σε αμάξωμα sedan και station wagon, το Audi A4 e-tron θα υιοθετεί μια fastback τύπου σχεδίαση.

Οι πιο «πολιτισμένες» παραλλαγές του μοντέλου θα κινούνται από ένα ηλεκτρικό μοτέρ, αλλά οι ισχυρότερες θα ενσωματώνουν από έναν ηλεκτροκινητήρα σε κάθε άξονα.

Στην κορυφή της γκάμας, τέλος, δεν αποκλείεται να δεσπόζει ένα πανίσχυρο Audi RS4 e-tron που θα παράγει πάνω από 470 άλογα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Audi: Με τρία νέα ηλεκτρικά στο Μόναχο (+video)
Audi RS6 Avant Johann Abt Signature Edition με 800 PS (+video)
Στην Ελλάδα το Audi Q4 e-tron (+τιμές)