Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έρχονται τα ηλεκτρικά Ταξί – Μέχρι πότε ισχύουν τα διπλώματα για τους 74άρηδες

Ελλάδα 3:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έρχονται τα ηλεκτρικά Ταξί – Μέχρι πότε ισχύουν τα διπλώματα για τους 74άρηδες

ΝΕΑ

Έρχονται τα ηλεκτρικά Ταξί – Μέχρι πότε ισχύουν τα διπλώματα για τους 74άρηδες

ΝΕΑ

«Πράσινο» στην κυκλοφορία των ηλεκτροκίνητων Ταξί έδειξε το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών μετά το σχετικό δημοσίευμα του NewsAuto.gr καθώς κατατέθηκε αργά το απόγευμα της Τετάρτης σχετική τροπολογία στη Βουλή.

Advertisement
Advertisement

Του Γιώργου Κ. Ανδρή (ga@newsauto.gr)

Ειδικότερα στο νομοσχέδιο με τίτλο: «Θέματα υδατοδρομίων, αστικών οδικών μεταφορών και λοιπές διατάξεις» κατατέθηκε η τροπολογία που αφορά σε «Ρυθμίσεις θεμάτων ΕΔΧ αυτοκινήτων και αδειών οδήγησης».

Χαρακτηριστικά αναφέρει ότι στην περίπτωση δ’ της παρ. 1 του άρθρου 89 του ν. 4070/2012 (Α’ 82) αντικαθίστανται ως εξής:

Advertisement
Advertisement

«δ. Τα βενζινοκίνητα να έχουν κυβισμό μηχανής τουλάχιστον 1.550 κ.εκ. και άνω, τα πετρελαιοκίνητα κυβισμό μηχανής τουλάχιστον 1.450 κ.εκ. και άνω, τα υβριδικά, τα υγραεριοκίνητα και τα φυσικού αερίου 1.200 κ.εκ. και άνω, τα αμιγώς ηλεκτρικά να έχουν ηλεκτροκινητήρα ισχύος τουλάχιστον πεντήντα κιλοβάτ (50 Kw) και μπαταρία χωρητικότητας τουλάχιστον τριάντα κιλοβατώρων (30KWh) μπορούν δε να είναι οποιουδήποτε τύπου και παντός εδάφους».

Παράταση ισχύς διπλωμάτων οδήγησης για τους οδηγούς άνω των 74 ετών

Παρατείνεται η διάρκεια των διπλωμάτων για τους οδηγούς με ηλικίες από 74 ετών και άνω έως και τρεις μήνες μετά την κατάθεση της αίτησης ανανέωσης σύμφωνα με τροπολογία που κατέθεσε το υπουργείο Μεταφορών.

Advertisement

Ειδικότερα στην τροπολογία αναφέρει χαρακτηριστικά ότι: «Άδειες οδήγησης των κατόχων που έχουν συμπληρώσει το 74έτος της ηλικίας τους και υποβάλλουν στις Διευθύνσεις Μεταφορών και Επικοινωνιών των Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας μετά την 30/08/2018, αίτηση και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την ανανέωση της Άδειας Οδήγησης σε εφαρμογή της παραγράφου 3 του άρθρου 7 του π.δ. 51/2012 (Α’ 101) μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2018 εξακολουθούν να ισχύουν μέχρι την ημερομηνία προγραμματισμού της δοκιμασίας προσόντων και συμπεριφοράς. Η ημερομηνία αυτή δεν μπορεί να απέχει περισσότερο από 3 μήνες από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης και των απαιτούμενων δικαιολογητικών. Για την ως άνω παράταση ισχύος χορηγείται σχετική βεβαίωση από την οικεία Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών που κατατέθηκε η αίτηση».