Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έρχονται νέα Smart!

Ελλάδα 5:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έρχονται νέα Smart!

ΝΕΑ

Έρχονται νέα Smart!

ΝΕΑ

Η Smart γιορτάζει τα 25 χρόνια της και ανακοινώνει όχι ένα αλλά τρία νέα μοντέλα που θα παρουσιάσει μέσα στα επόμενα χρόνια.

Advertisement
Advertisement

Η αυτοκινητοβιομηχανία Smart γιορτάζει αυτή την περίοδο τα 25α γενέθλιά της με εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο. Στους εορτασμούς Smart Times στην Κίνα, ο CEO της Smart Tong Xiangbei ανακοίνωσε δύο νέα μοντέλα για τη μάρκα.

Σύμφωνα με τον Xiangbei, η αυτοκινητοβιομηχανία σχεδιάζει να παρουσιάσει ένα νέο μοντέλο ήδη από το 2024.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας δήλωσε ότι το διθέσιο μοντέλο smart είναι σε προχωρημένο στάδιο εξέλιξης, και είπε επίσης ότι η κοινοπραξία μεταξύ της Geely και της Mercedes εργάζεται σκληρά για την ανάπτυξη μιας αμιγώς ηλεκτρικής διθέσιας αρχιτεκτονικής.

Advertisement
Advertisement

Με τον όρο ηλεκτρικό διθέσιο, ο Xiangbei εννοεί αναμφίβολα τον διάδοχο του Smart Fortwo. Αναμένεται να λανσαριστεί το 2025 και τότε θα ονομάζεται Smart #2.

Το ηλεκτρικό μικρό αυτοκίνητο, που πιθανώς θα ονομάζεται Smart #4, θα είναι ένα λίγο μεγαλύτερο και θα καλύψει το κενό στη γκάμα των μοντέλων που αφήνει η διακοπή της Mercedes A-Class, η οποία αναμένεται να ισχύσει από το 2025.

Άλλες πηγές υποστηρίζουν ότι το αυτοκίνητο, το οποίο πρόκειται να παρουσιαστεί ήδη από το 2024, είναι το Smart #5, το οποίο θα εντάσσεται στη γκάμα μοντέλων μέσω των #1 και #3.

Advertisement

Με αυξημένες διαστάσεις, θα μπορούσε να προσφέρει περισσότερες από πέντε θέσεις. Με μεγαλύτερο μέγεθος, θα υπήρχε επίσης χώρος για μεγαλύτερη μπαταρία, κάτι που σημαίνει και μεγαλύτερη αυτονομία.

Το σχήμα του αμαξώματος υποτίθεται ότι θα είναι κάπου μεταξύ SUV και βαν. Αυτό φέρνει μνήμες από την παλιά Mercedes R-Class, η οποία ήταν αρκετά δημοφιλής στην Κίνα.

Advertisement

Το νέο μοντέλο, ανεξάρτητα από το αν θα είναι το #4 ή το #5, πιθανότατα δεν θα παρουσιαστεί πριν από το τέλος του 2025 ή τις αρχές του 2026. Η πλατφόρμα ηλεκτροκίνησης θα προέρχεται πιθανότατα από εκείνη των αδελφών μοντέλων #1 και #3.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Νέα, πιο φτηνή έκδοση για το Smart #1
Οδηγούμε το smart #1
Απίστευτο: Μπήκε στο ΚΑΤ με το Smart