Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έρχονται υβριδικές Maserati

Ελλάδα 2:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Έρχονται υβριδικές Maserati

ΝΕΑ

Έρχονται υβριδικές Maserati

ΝΕΑ

Τα μεγαλεπήβολα μελλοντικά πλάνα της Maserati περιλαμβάνουν και υβριδικές εκδόσεις, όπως αποκάλυψε σε συνέντευξή του ο γενικός διευθυντής της μάρκας, Giulio Pastore.

Advertisement
Advertisement

TOY ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (facebook.com/SeitanF1)

Ο λόγος είναι απλός και έχει να κάνει με τους αυστηρούς περιορισμούς σε συνολικές εκπομπές ρύπων, στις οποίες όλοι οι κατασκευαστές θα πρέπει σύντομα να εναρμονιστούν. Έτσι, όλη η γκάμα πλην της Alfieri, δηλαδή οι Ghibli, GranCabrio, GranTurismo και Quattroporte, θα αποκτήσουν και υβριδικές μονάδες ισχύος ενώ η Levante (το πρώτο SUV στην ιστορία της ιταλικής μάρκας), θα λανσαριστεί έχοντας εξ αρχής κι αυτή την επιλογή.

Ο 43χρονος Pastore (που μετά την Adidas, πέρασε 10 χρόνια στο Όμιλο Fiat δουλεύοντας με την Iveco και τη Lancia) μίλησε σχετικά στο βρετανικό περιοδικό Autocar: «Είναι κάτι που πρέπει να κάνουμε. Είναι τόσο απλό. Σε κάποιες χώρες παρέχονται υψηλά κίνητρα για την απόκτηση υβριδικών ή ηλεκτρικών οχημάτων. Πιστεύω πως μπορούμε να έχουμε αρκετές πωλήσεις μοντέλων με τη συγκεκριμένη τεχνολογία, σε συγκεκριμένες χώρες. Όμως αυτό που μπορώ να πω, είναι πως δεν πρόκειται να αλλάξουμε την τεχνολογία των αυτοκινήτων μας, αν αυτό επηρεάσει την απόδοσή τους».

Advertisement
Advertisement

Maserati-Quattroporte_engine640