Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έρχονται υβριδικά σπορ μοντέλα από Volvo-Polestar

Ελλάδα 8:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Έρχονται υβριδικά σπορ μοντέλα από Volvo-Polestar

ΝΕΑ

Έρχονται υβριδικά σπορ μοντέλα από Volvo-Polestar

ΝΕΑ

Μία νέα εποχή άρχισε για την Polestar, καθώς ανήκει πλέον κατά 100% στη Volvo. Η σουηδική εταιρεία είχε αναλάβει τις αγωνιστικές δραστηριότητες της Volvo από το 1996, ενώ τα τελευταία χρόνια ήταν και ο επίσημος βελτιωτής αυτοκινήτων της μάρκας. Πλέον θα δοθεί ακόμη μεγαλύτερη έμφαση στις σπορ εκδόσεις, ενώ έγινε γνωστό ότι η επόμενη γενιά των Volvo Polestar θα φέρουν την υβριδική τεχνολογία Twin Engine. Θα δούμε δηλαδή εκδόσεις όπως το XC90 T8 Polestar και το V60 D5 Polestar.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Με τη συνεργασία κινητήρα εσωτερικής καύσης και ηλεκτρικού μοτέρ η Polestar θα μπορεί να προσφέρει αφενός υψηλή απόδοση (μέγιστη ισχύ και ροπή) και αφετέρου χαμηλή κατανάλωση (και ρύπους). «Η οδήγηση ενός αυτοκινήτου Polestar είναι μία μοναδική εμπειρία και θέλουμε να την προσφέρουμε σε περισσότερους πελάτες της Volvo», σχολίαασε ο Πρόεδρος της σουηδικής μάρκας, Hakan Samuelsson. Οι εκτιμήσεις για το 2015 αναφέρουν ότι η Volvo θα πουλήσει 750 V60 και S60 Polestar, με τον αριθμό να αυξάνεται σταδιακά στις 1.500 μονάδες.

Η Polestar προσφέρει επίσης πακέτα βελτίωσης για τα αυτοκίνητα της Volvo που ήδη κυκλοφορούν στους δρόμους. Η αγωνιστική ομάδα της Polestar θα παραμείνει υπό τον έλεγχο του Christian Dahl, πρώην ιδιοκτήτη της εταιρείας, όμως θα αλλάξει ονομασία.

Advertisement
Advertisement