Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έρχεται το V40 με 190 PS και χωρίς τέλη κυκλοφορίας!

Ελλάδα 14:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έρχεται το V40 με 190 PS και χωρίς τέλη κυκλοφορίας!

ΝΕΑ

Έρχεται το V40 με 190 PS και χωρίς τέλη κυκλοφορίας!

ΝΕΑ

Οι κινητήρες που συνδυάζουν την υψηλή ισχύ με τη χαμηλή κατανάλωση είναι το ζητούμενο στις μέρες μας, καθώς προσφέρουν επιδόσεις και οδηγική απόλαυση χωρίς να επιβαρύνουν την τσέπη του ιδιοκτήτη ή το περιβάλλον. Αυτό είναι το δυνατό σημείο της νέας οικογένειας Drive-Eτης Volvo. Όπως σας είχαμε ενημερώσει από το Φεβρουάριο, οι – νέας γενιάς – 2λιτροι βενζίνης και πετρελαίου θα τοποθετηθούν και κάτω από τα μικρομεσαία Volvo V40 και V40 Cross Country.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Το NewsAuto.gr πληροφορήθηκε ότι οι συγκεκριμένες εκδόσεις θα είναι διαθέσιμες προς παραγγελία στη χώρα μας πριν το καλοκαίρι. Ξεχωρίζει ο diesel D4, μέγιστης απόδοσης 190 PS, ο οποίος σε συνδυασμό με το 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο καταναλώνει σε μεικτό κύκλο μόλις 3,3 lt/100 km, τιμή που αντιστοιχεί σε μόλις 85 g. CO2 ανά km! Για το V40 Cross Country οι αντίστοιχες τιμές είναι 4 lt/100 km και 104 g/km.

Οι μηχανολόγοι της Volvo εργάζονταν επί 6 χρόνια πάνω στην εξέλιξη των Drive-E, έχοντας αντιληφθεί ότι η δημιουργία ισχυρών κινητήρων από μικρό κυβισμό είναι «μονόδρομος» στη σύγχρονη αυτοκίνηση. Οι πετρελαιοκινητήρες φέρουν την τεχνολογία i-ART, η οποία παρακολουθεί μέσω μικροϋπολογιστών την πίεση ψεκασμού σε κάθε έναν από τους τέσσερις κυλίνδρους. Έτσι ψεκάζεται μόνο η απαραίτητη ποσότητα καυσίμου σε κάθε κύκλο καύσης.

Advertisement
Advertisement