Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ερχεται το τούνελ της Αράχωβας

Ελλάδα 13:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ερχεται το τούνελ της Αράχωβας

ΝΕΑ

Ερχεται το τούνελ της Αράχωβας

ΝΕΑ

Σε φάση ολοκλήρωσης της προετοιμασίας είναι το μεγάλο έργο για την Παράκαμψη Αράχωβας.

Advertisement
Advertisement

Με απόφαση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, ολοκληρώθηκε η σύμβαση για τον Τεχνικό Σύμβουλο, με αντικείμενο την ωρίμανση του έργου και πιο συγκεκριμένα στατικές, συγκοινωνιακές και υδραυλικές μελέτες καθώς και στη σύνταξη των τευχών δημοπράτησης.

Πλέον, για την εκκίνηση και την υλοποίηση των εργασιών, θα χρειαστεί να «κλειδώσει» η χρηματοδότηση του project, που θα απελευθερώσει την περιοχή. Το κόστος του έργου, με τις απαραίτητες απαλλοτριώσεις, εκτιμάται πως ίσως φτάσει και τα 180 εκατομμύρια ευρώ, ποσό όμως που θα οριστικοποιηθεί με την ολοκλήρωση της προετοιμασίας δημοπράτησης του.

Το έργο θα περιλαμβάνει μία οδική σήραγγα κυκλοφορίας οχημάτων διπλής κατεύθυνσης μήκους περίπου 1,6 χλμ., μία διαμήκη και τέσσερις εγκάρσιες σήραγγες διαφυγής συνολικού μήκους περίπου 1,4 χλμ., δύο ανισόπεδους κόμβους, ένα ισόπεδο κόμβο, οκτώ γέφυρες και παράπλευρο οδικό δίκτυο.

Advertisement
Advertisement

Με την κατασκευή της οδικής σήραγγας εκτιμάται πως θα πέρα από τα προφανή οφέλη, επιπλέον όμως θα δημιουργηθούν πολλές θέσεις εργασίας κατά τη διάρκεια της κατασκευαστικής περιόδου. Αναθέτουσα Αρχή είναι το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τα 7 μεγάλα έργα που τα αλλάζουν όλα
Περιφέρεια Αττικής: Ολοκληρώθηκαν τα έργα των 7 Γεφυρών (+video)
Αλλάζουν όλα με τις αποστάσεις στην Αττική με το μεγάλο τούνελ