Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έρχεται το νέο Kia Sportage (+video)

Ελλάδα 17:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έρχεται το νέο Kia Sportage (+video)

ΝΕΑ

Έρχεται το νέο Kia Sportage (+video)

ΝΕΑ

Η νέα γενιά του Sportage θα καταφτάσει ολιστικά αναβαθμισμένη και αναμένεται να προκαλέσει μεγάλο θόρυβο, όπως και το… αδελφάκι του, Hyundai Tucson.

Advertisement
Advertisement

Εντός του καλοκαιριού αναμένεται η αποκάλυψη της νέας γενιάς του Kia Sportage, με τους ανθρώπους των Νοτιοκορεατών να βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο των δοκιμών. Μέρος αυτών πραγματοποιήθηκαν πρόσφατα στο Nurburgring, με τον «κατασκοπευτικό φακό» να παραμονεύει, συλλαμβάνοντας το μικρομεσαίο SUV.

Αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι το κίτρινο αυτοκόλλητο στο αριστερό μέρος του πίσω παρμπρίζ του μοντέλου, κάτι που ενδεχομένως μαρτυρά πως πρόκειται για την plug-in υβριδική έκδοση.

Πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται για το ίδιο PHEV κινητήριο σύνολο με του ολοκαίνουριου Hyundai Tucson, το οποίο απαρτίζεται από έναν 1.600αρη βενζινoκινητήρα T-GDi και έναν ηλεκτροκινητήρα των 90 PS που παράγουν συνδυαστικά 265 PS και 350 Nm ροπής. Η κίνηση μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω 6τάχυτου αυτόματου κιβωτίου, ενώ υπάρχουν paddles, όπως και στάνταρ τετρακίνηση HTRAC.

Advertisement
Advertisement

Kia Sportage 2022

Ο ηλεκτροκινητήρας τροφοδοτείται από μια μπαταρία ενεργειακής χωρητικότητας 13,8 kWh που θα χαρίζει ηλεκτρική αυτονομία 45 km.

Πέρα από την επαναφορτιζόμενη έκδοση, το νέο Sportage αναμένεται να προσφέρεται και με τους υπόλοιπους κινητήρες του Tucson: Τον ήπια υβριδικό 1.600αρη turbo των 150 και 180 PS, τον αντίστοιχου κυβισμού diesel των 136 PS και τον υπερτροφοδοτούμενο full hybrid 1.6 lt των 230 PS.

Advertisement

Σχεδιαστικά, η νέα γενιά του Kia Sportage αναμένεται να υιοθετεί μια πολύ πιο τολμηρή σχεδιαστική φιλοσοφία, με ανασχεδιασμένη μάσκα και προφυλακτήρες, πιο αιχμηρά φωτιστικά σώματα, και ξεχωριστής σχεδίασης ζάντες.

Όσον αφορά το εσωτερικό, θεωρείται βέβαιο πως θα συστηθούμε με έναν πιο ποιοτικό και ψηφιακό διάκοσμο, με προηγμένες τεχνολογίες συνδεσιμότητας και περισσότερες επιλογές εξατομίκευσης.

Advertisement

Σύμφωνα με πληροφορίες, το νέο Kia Sportage θα αποκαλυφτεί στα μέσα του καλοκαιριού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Kia: Αύξηση των παγκόσμιων πωλήσεων
Kia: 1 στις 3 πωλήσεις στην Ευρώπη είναι εξηλεκτρισμένη
Δοκιμή: Νέο Kia Stonic 1.0Τ 120 PS 7DCT 48V

Advertisement