Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έρχεται το νέο ηλεκτρικό Peugeot 208 GTI

Ελλάδα 12:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Έρχεται το νέο ηλεκτρικό Peugeot 208 GTI

ΝΕΑ

Έρχεται το νέο ηλεκτρικό Peugeot 208 GTI

ΝΕΑ

Με το e-208 GTI, η Peugeot κάνει ένα αποφασιστικό βήμα προς το μέλλον, δίνοντας τα sport χαρακτηριστικά που κάνουν ξεχωριστή τη συγκεκριμένη σειρά, με πρίζα για φόρτιση.

Advertisement
Advertisement

Μέσα στο 2021 αναμένεται να αποκαλυφθεί με κάθε επισημότητα, η ηλεκτρική εκδοχή του 208 GTI. Το e-208 Sport που εξελίσσει η Peugeot, είναι ακριβώς αυτό που περιμένουν όλοι οι φίλοι της Γαλλικής εταιρείας, με τη διαφορά πως θα αποτελεί το μοντέλο που θα σηματοδοτήσει τη μετάβαση στη νέα εποχή, όπου ο sport χαρακτήρας θα έχει αμιγώς ηλεκτρικό υπόβαθρο.

Advertisement
Advertisement

Προφανώς, η ηλεκτροκίνηση έτσι όπως τη βλέπουμε να εξελίσσεται, έχει πλέον εισέλθει σταθερά στο mainstream κομμάτι της αγοράς. Η αρχή που έγινε με το Mini Cooper SE, θα βρει αναπόφευκτα «μιμητές» και τα ηλεκτρικά μοντέλα που θα είναι ικανά να κρατήσουν ψηλά τη λίμπιντο του οδηγού, με την πάροδο του χρόνου θα πολλαπλασιάζονται. Ουσιαστικά, η έκδοση επιδόσεων του 208 θα βασιστεί στο υπάρχον e-208 που έχουμε ήδη οδηγήσει. Όταν παρουσιάστηκε το e-208, η θέση της Peugeot ήταν πως η μπαταρία των 50 kWh που χρησιμοποιήθηκε, ήταν οριακή σε ότι έχει να κάνει με τη διαχείριση του διαθέσιμου χώρου.

Κάτι τέτοιο σημαίνει, πως στην περίπτωση του e-208 Sport (ή GTI) θα πρέπει να περιμένουμε κάποιες χωροταξικές αλλαγές. Μέχρι τώρα, οι πληροφορίες κάνουν λόγο για χρήση ενός αναβαθμισμένου ηλεκτρικού κινητήρα που θα αποδίδει 170 ίππους. Με δεδομένη την εμπειρία της Peugeot Sport, οι ενισχύσεις του πλαισίου και η ρύθμιση της ανάρτησης θα είναι δύο στοιχεία που περιμένουμε να δούμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς από αυτά θα προσδιορίζεται και η επιτυχία στο sport προφίλ του μοντέλου.

Advertisement