Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έρχεται το «καυτό» Hyundai Tucson N

Ελλάδα 1:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έρχεται το «καυτό» Hyundai Tucson N

ΝΕΑ

Έρχεται το «καυτό» Hyundai Tucson N

ΝΕΑ

Το Hyundai Tucson του 2021 θα αποτελέσει την τέταρτη γενιά του γνωστού κορεάτικου SUV. Το επερχόμενο μοντέλο θα βελτιώσει περαιτέρω το σημερινό μοντέλο, το οποίο υιοθετεί ήπιο υβριδικό σύστημα στον κινητήρα πετρελαίου 1.6 CRDi.Θα δούμε και έκδοση Ν.

Advertisement
Advertisement

 

Σημαντικό προϊόν για Νοτιοκορεάτες, Αμερικανούς και Ευρωπαίους, το Tucson αποκαλύπτει έναν πιο περίπλοκο σχεδιασμό για τη μάσκα, η οποία αγκαλιάζει τα άκρα του προφυλακτήρα, νέους προβολείς αλλά συνολικά και μια ευρύτερη στάση που υπογραμμίζεται από τα ογκώδη φτερά. Το προφίλ είναι συνηθισμένο για Hyundai, με δυναμικές όμως πτυχές.

Το πίσω άκρο, από την άλλη πλευρά, αποτελεί λίγο μυστήριο. Σαν να λείπουν κάποια τμήματα τα οποία θα ολοκλήρωναν την εικόνα του. Δεν υπάρχει καν υαλοκαθαριστήρας, ενώ, αν κοιτάξετε καλύτερα θα παρατηρήσετε την εξάτμιση με τη διπλή απόληξη στη δεξιά πλευρά του προφυλακτήρα, όμοια με την αντίστοιχη του σημερινού Tucson. Στο εσωτερικό δεσπόζουν τα καθίσματα τύπου Recaro και ένα roll cage (πιθανότατα η Hyundai δοκιμάζει κάτι πικάντικο). Δεν υπάρχει αμφιβολία πως οι μηχανικοί και οι υπεύθυνοι εξέλιξης έχουν πάρει μια πρώτη αίσθηση για το σασί του νέου Tucson στο Nurburgring, βελτιώνοντας την ανάρτηση του για επιπλέον σταθερότητα.

Advertisement
Advertisement

Όσο και να ψηνόμαστε, αυτό δεν είναι τελικά το Tucson N για το οποίο γράψαμε πριν από λίγο καιρό. Στην τέταρτη γενιά πάντως, θα δούμε ισχυρή έκδοση, πιθανότατα με τον τετρακύλινδρο turbo 2.0 T-GDi των 275 PS κάτω από το καπό, προερχόμενο από το hot hatch i30 N Performance. Η νέα οικογένεια κινητήρων Theta III είναι μια επιπλέον επιλογή χωρίς να γνωρίζουμε ακόμη κάτι παραπάνω. Το νέο Tucson αναμένεται να παρουσιαστεί στα μέσα του 2020, ενώ στην Ευρώπη θα φτάσει το 2021.