Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έρχεται το φθηνό ηλεκτρικό της VW

Ελλάδα 13:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Έρχεται το φθηνό ηλεκτρικό της VW

ΝΕΑ

Έρχεται το φθηνό ηλεκτρικό της VW

ΝΕΑ

Όπως είχαμε αναφέρει και πρόσφατα, η VW σκέφτεται σοβαρά την κατασκευή ενός χαμηλού κόστους ηλεκτροκίνητου μοντέλου που αναμένεται να παρουσιαστεί πριν το 2024.

Advertisement
Advertisement

 

Η παραπάνω επιβεβαίωση έρχεται δια στόματος του Michael Jost, ο οποίος είναι ο υπεύθυνος στρατηγικής του γερμανού κατασκευαστή, ενώ ανάμεσα στα άλλα δήλωσε ότι το μέγεθος του νέου crossover μοντέλου θα έχει παρόμοιες σχεδόν διαστάσεις με το T-Roc, με την τιμή του να βρίσκεται κάτω από τα €20.000. Το νέο 5θέσιο μοντέλο θα αποτελέσει μέλος της ομάδας των ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων με τον τίτλο I.D., της οποίας το πρώτο μέλος θα είναι το χάτσμπακ Neo, που θα παρουσιαστεί μέσα στο 2020.

Advertisement
Advertisement

Η χαμηλή τιμή του όπως αναφέρεται πέμπτου μοντέλου της γκάμας I.D., μετά τα πρωτότυπα Neo, Cross, Buzz και Vizzion αποτελεί ένα σημαντικό συστατικό στοιχείο του ευρύτερου σχεδίου της Volkswagen για τη δημιουργία ενός σύγχρονου ηλεκτρικού αυτοκινήτου που θα αντικατοπτρίζει την επιτυχία των ιστορικών Beetle και Golf. Ο Herbert Diess, ο αρχιτέκτονας της στρατηγικής για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της Volkswagen, ισχυρίστηκε πρόσφατα ότι τα στελέχη της φίρμας δουλεύουν πάνω σε ένα αυτοκίνητο που τιμολογιακά θα τοποθετείται σημαντικά πιο κάτω από το Tesla Model 3. Όπως και τα υπόλοιπα μοντέλα της γκάμας I.D., έτσι και το νέο crossover θα βασίζεται στη νέα πλατφόρμα MEB, με τον τοποθετημένο εμπρός κινητήρα να έχει ενσωματωμένη την μπαταρία, καθαρά για λόγους πρακτικότητας. Σε ότι αφορά την αυτονομία, αυτή σύμφωνα με τον κατασκευαστή θα ξεπερνά τα 300 km του e-Golf, ενώ για οικονομία κλίμακος το συγκεκριμένο crossover θα διατίθεται αποκλειστικά με κίνηση στον εμπρός άξονα.

Advertisement

Τέλος, η συναρμολόγησή του θα γίνεται στο εργοστάσιο του Emden, σε ξεχωριστή γραμμή παραγωγής από τα Passat και Arteon, τα οποία πιθανότατα μέσα στα επόμενα χρόνια θα μετακομίσουν στο εργοστάσιο της Skoda, στην πόλη Kvasiny της Τσεχίας.