Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έρχεται το 112 των δρόμων

Ελλάδα 11:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έρχεται το 112 των δρόμων

ΝΕΑ

Έρχεται το 112 των δρόμων

ΝΕΑ

Η εφαρμογή θα ξεκινήσει στην πολύπαθη Εγνατία Οδό και θα επεκταθεί παντού.

Advertisement
Advertisement

Η δραματική κατάσταση με οχήματα να κινούνται με ταχύτητα στο αντίθετο ρεύμα από διακινητές παράνομων μεταναστών στην Εγνατία, κινητοποίησε τις αρχές.

Σε δηλώσεις του ο Αντώνη Πασχάλη, στελέχους του Διοικητικού Συμβουλίου της Εγνατίας Οδού, ανέφερε την επικείμενη εισαγωγή μιας νέας εφαρμογής για τους οδηγούς. Η εφαρμογή αυτή θα λειτουργεί όπως το 112, ενημερώνοντας τους χρήστες για αυτοκίνητα που κινούνται αντίθετα στο ρεύμα της κυκλοφορίας.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες του newsauto, αυτή η εφαρμογή αναμένεται να επεκταθεί και σε άλλους αυτοκινητόδρομους, που θα ενημερώνουν τους οδηγούς που θα κινούνται σε αυτούς, για όλα τα έκτακτα περιστατικά, όπως τροχαία ατυχήματα κλπ.

Advertisement
Advertisement

Η νέα εφαρμογή, η οποία προγραμματίζεται να λειτουργήσει σε πιλοτική φάση τους επόμενους μήνες αρχικά στην Εγνατία και σκοπό έχει να προσφέρει γρήγορες και άμεσες ενημερώσεις στους οδηγούς μέσω μηνυμάτων στα κινητά τους.

Ωστόσο, ο κος Πασχάλης διευκρίνισε ότι πολλά από τα προτεινόμενα τεχνικά μέτρα για την αποτροπή τέτοιων περιστατικών δεν είναι εφικτά, καθώς θα ήταν παράνομα. Οποτε θα πρέπει να υπάρξει και ανάλογη νομοθετική ρύθμιση από το Υπουργείο Μεταφορών

Advertisement

 

ΑΚΟΜΑ:
Που βάζουν τα… σκληρά ραντάρ ταχύτητας στην Εθνική;
Εγνατία Οδός: Φόβος και τρόμος από τους λαθροδιακινητές (+video)
Εγνατία Οδός: Διπλός διαγωνισμός για τη συντήρηση-λειτουργία του άξονα

Advertisement