Menu
Τιμές αυτοκινήτων | Live η κίνηση Τιμές Καυσίμων | Choice: Scooters 125 cc

Συνεργασία Microsoft-Volvo για την τεχνολογία του μέλλοντος

  • newsautoteam

Τη «συμμαχία» με τον τεχνολογικό κολοσσό της Microsoft για την από κοινού ανάπτυξη τεχνολογιών νέας γενιάς στον τομέα του αυτοκινήτου ανακοίνωσε η Volvo Cars!

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (facebook.com/SeitanF1)

Οι δύο εταιρείες αποκάλυψαν τον τρόπο με τον οποίο το Microsoft HoloLens, ο πρώτος εντελώς ασύρματος ολογραφικός υπολογιστής, στην ουσία μία συσκευή «επαυξημένης πραγματικότητας» που επιτρέπει στο χρήστη να δει εικονικά ολογράμματα 3D στον χώρο γύρω του, μπορεί σε μερικά χρόνια να χρησιμοποιηθεί για να ορίσει εκ νέου το πώς οι πελάτες προσεγγίζουν κι εξερευνούν ένα αυτοκίνητο, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο τα αυτοκίνητα θα πωλούνται και θα αγοράζονται στο μέλλον.

Όπως γνωστοποιήθηκε, πεδία συνεργασίας ανάμεσα στις δύο εταιρείες θα μπορούσαν να αποτελέσουν στο μέλλον και οι τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης, αλλά και η αξιοποίηση των δεδομένων που παράγονται από διασυνδεδεμένα αυτοκίνητα, ώστε να δημιουργηθούν νέες υπηρεσίες.

Η επίδειξη του HoloLens διεξήχθη στην έδρα της Microsoft, στο Ρέντμοντ των Ηνωμένων Πολιτειών και φανέρωσε το πώς η επαυξημένη πραγματικότητα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από πελάτες για να διαμορφώσουν αυτοκίνητα σε τρεις διαστάσεις. Μέσω του HoloLens, ενός ισχυρού υπολογιστή που μοιάζει με ένα απλό ζεύγος γυαλιών, το οποίο απλά φέρει πάνω του ο χρήστης, τα ολογράμματα αναμιγνύονται αρμονικά και τρισδιάστατα με το φυσικό κόσμο.

Volvo Cars Microsoft HoloLens

«Το HoloLens προσφέρει στους χρήστες την ελευθερία να δημιουργήσουν μια προσωποποιημένη εμπειρία, την οποία μπορούν να ελέγξουν οι ίδιοι. Φανταστείτε ότι έχετε τη δυνατότητα με την επαυξημένη πραγματικότητα να διαλέξετε ακριβώς τον τύπο του αυτοκινήτου που θέλετε – να εξερευνήσετε τα χρώματα, τις ζάντες ή να κατανοήσετε καλύτερα τα χαρακτηριστικά, τις υπηρεσίες και τις επιλογές που διατίθενται», δήλωσε ο Björn Annwall, Ανώτερος Αντιπρόεδρος Πωλήσεων, Μάρκετινγκ και Εξυπηρέτησης Πελατών της Volvo Cars.

Μάλιστα πρόσθεσε πως η τεχνολογία του HoloLens μπορεί επίσης να απελευθερώσει τους εξουσιοδοτημένους διανομείς από τα πιο παραδοσιακά περιβάλλοντα των πωλήσεων και να τους δώσει νέες δυνατότητες προσέγγισης του κοινού, σε εμπορικά κέντρα ή σε μεγάλες εμπορικές οδούς, εγκαινιάζοντας νέα κανάλια πώλησης σε ένα πολύ μεγαλύτερο δυνητικό κοινό.

Οι συμμετέχοντες δημοσιογράφοι στην εν λόγω παρουσίαση που έγινε στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού Ωκεανού, πήραν μια γεύση του νέου Volvo S90 σε περιβάλλον επαυξημένης πραγματικότητας. Η αποκάλυψη του premium sedan «με σάρκα και οστά» θα γίνει τον Ιανουάριο, στο διεθνές σαλόνι αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ (διαβάστε περισσότερα πατώντας εδώ).

Η εκδήλωση αυτή, έδωσε μια ένδειξη για τις προοπτικές της επαυξημένης πραγματικότητας και τη δυνατότητά της να μεταμορφώσει τη σχέση ανάμεσα στον πελάτη και το αυτοκίνητο. Πριν ακόμη το νέο S90 κατασκευαστεί και παρουσιαστεί, οι δημοσιογράφοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν το νέο μοντέλο της Volvo, αλλά και την τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης, σε τρισδιάστατο περιβάλλον.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα συνεργαστούμε με τη Volvo Cars, οραματιζόμενοι νέες δυνατότητες στη σχεδίαση, την εξερεύνηση και την αγορά του αυτοκινήτου. Μας συναρπάζει το ότι συνυπάρχουμε με τη Volvo σε αυτή τη διασταύρωση που η τεχνολογία συναντά την ανθρωποκεντρική σχεδίαση», δήλωσε ο Scott Erickson, Ανώτερος Διευθυντής του Microsoft HoloLens στη Microsoft.

Με τα παραπάνω σηματοδοτείται η έναρξη μιας πιο μακράς περιόδου συνεργασίας ανάμεσα στις δύο εταιρείες, με αντικείμενο μια σειρά από νέες τεχνολογίες που, στο σύνολό τους, σχετίζονται με την αυτοκινητοβιομηχανία. Ένα πεδίο εστίασης αφορά την αυτόνομη οδήγηση. Η Volvo Cars είναι πρωτοπόρος στην οδική ασφάλεια, ενώ δραστηριοποιείται στους τομείς των διασυνδεδεμένων αυτοκινήτων και της αυτόνομης οδήγησης. Η σουηδική εταιρεία εκπονεί το πρόγραμμα Drive-Me, στο πλαίσιο του οποίου 100 XC90 με δυνατότητα πλήρους αυτόνομης οδήγησης θα διατεθούν σε πραγματικούς πελάτες που θα κινούνται σε πραγματικούς δρόμους στο Γκέτεμποργκ, το 2017. Πρόκειται για το μεγαλύτερο πείραμα αυτόνομης οδήγησης στον κόσμο.

Άλλες περιοχές συνεργασίας αναμένεται να συμπεριλάβουν το πώς η πληροφορία που συγκεντρώνεται από τα αυτοκίνητα και τους οδηγούς τους μπορεί να χρησιμοποιηθεί προκειμένου να ενισχύσει την οδηγική εμπειρία και την πιθανότητα χρήσης αναλυτικών μοντέλων πρόβλεψης ώστε να βελτιωθεί η ασφάλεια.

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto