Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έρχεται νέα υπόθεση «Takata» με ελαττωματικούς αερόσακους; (+video)

Ελλάδα 21:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έρχεται νέα υπόθεση «Takata» με ελαττωματικούς αερόσακους; (+video)

ΝΕΑ

Έρχεται νέα υπόθεση «Takata» με ελαττωματικούς αερόσακους; (+video)

ΝΕΑ

Το μεγαλύτερο σκάνδαλο όλων των εποχών θυμίζει η ανάκληση στην οποία προχώρησαν τελευταία οι GM, Ford και VW.

Advertisement
Advertisement

Όπως και η ανάκληση της Takata, αφορά επικίνδυνους αερόσακους που μπορεί να οδηγήσουν σε πολύ σοβαρό τραυματισμό.

Ακόμη και σε θάνατο από τα θραύσματα μπορεί να οδηγήσει η έντονη εκτόνωση το αερόσακου της εταιρείας ARC, όπως αναφέρουν οι πρώτες αγωγές συγγενών των δύο θυμάτων το περασμένο διάστημα. Αυτό συνέβη στις ΗΠΑ και αφορά -μεταξύ άλλων- μοντέλα της GM, της Ford και της VW που προμηθεύονται αερόσακους από την ARC. Αυτοί χρησιμοποιούν τεχνολογία νιτρικού αμμωνίου και φαίνεται -σύμφωνα με τις καταγγελίες- ότι ανοίγουν με τεράστια πίεση, σε τέτοιο βαθμό που να ωθούν τα θραύσματα από την πρόσκρουση στον οδηγό αλλά και τον συνοδηγό.

Advertisement
Advertisement

Προς το παρόν, η ανάκληση δεν είναι μεγάλη, με την GM να κρατά ψύχραιμη στάση, δηλώνοντας πως τα αυτοκίνητα που έχουν θέμα θα διορθωθούν. Η σύγκριση πάντως με το σκάνδαλο Takata είναι αναπόφευκτη, κάτι που από μόνο του προκαλεί τρόμο στις ΗΠΑ. Το σκάνδαλο με την ιαπωνική εταιρεία κατασκευής αεροσάκων, είχε ξεσπάσει το 2013 και οδήγησε σε 67 εκ. ανακλήσεις στην απέναντι πλευρά του ατλαντικού.

Εκτιμάται πως τότε 28 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τους αερόσακους της Takata και κανείς δεν θέλει να φανταστεί ότι θα φθάσουμε ξανά σε τέτοια δυσάρεστα νούμερα. Για την ώρα, έχουν ανακληθεί περίπου 5.000 αυτοκίνητα με αερόσακους της ARC από το 2015 μέχρι σήμερα και σε περίπτωση που αποδειχθεί ότι είναι πράγματι προβληματικοί, τότε θα πρέπει να επανεξεταστούν συνολικά 51 εκ. αυτοκίνητα που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στις ΗΠΑ.

Advertisement


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η ζώνη ασφαλείας αφήνει σημάδια αλλά σώζει ζωές!
Ποια είναι τα πιο ασφαλή νέα μοντέλα; (+video)
Ενίσχυση της οδικής ασφάλειας με αναβάθμιση του ηλεκτροφωτισμού

Advertisement