Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

GM: Αυτόνομα οχήματα χωρίς τιμόνι, σύντομα στις Η.Π.Α.

Ελλάδα 1:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

GM: Αυτόνομα οχήματα χωρίς τιμόνι, σύντομα στις Η.Π.Α.

ΝΕΑ

GM: Αυτόνομα οχήματα χωρίς τιμόνι, σύντομα στις Η.Π.Α.

ΝΕΑ

Η General Motors έχει εκφράσει την πρόθεση της στον NHTSA να ξεκινήσει δοκιμές αυτόνομων οχημάτων σε δημόσιο δρόμο στις Η.Π.Α. χωρίς τιμόνι. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε συζητήσεις με τους ανθρώπους του οργανισμού.

Advertisement
Advertisement

 

Η General Motors είναι από τις εταιρίες που θέλουν να συνδεθούν άμεσα με τα οχήματα αυτόνομης οδήγησης και ιθύνοντες της αμερικάνικης εταιρίας επιθυμούν να ξεκινήσουν τις δοκιμές πλήρως αυτόνομων οχημάτων σε δημόσιους δρόμους, με τα οχήματα αυτά να μην έχουν στην καμπίνα των επιβατών τιμόνι ή άλλα φυσικά χειριστήρια.

Advertisement
Advertisement

Ο James Owens διευθυντής του αμερικάνικου Εθνικού Οργανισμού Ασφάλειας της Κυκλοφορίας στους αυτοκινητοδρόμους (National Highway Traffic Safety Agency – NHTSA), δήλωσε στο Automotive News πως ο Αμερικανός κατασκευαστής είναι αυτή τη στιγμή σε συζητήσεις με τον οργανισμό για την χρησιμοποίηση ενός περιορισμένου αριθμού αυτόνομων οχημάτων τέτοιου τύπου. Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση της αμερικάνικης start up εταιρίας Nuro που θέλει να κάνει κάτι ανάλογο αλλά με επαγγελματικά οχήματα που αναπτύσσουν μικρές ταχύτητες και χρησιμοποιούνται για την παράδοση αντικειμένων.

Οι δύο εταιρίες έχουν καταθέσει σχετική αίτηση εδώ και αρκετό καιρό και ο NHTSA μέσω του εκπροσώπου του δήλωσε στο Reuters ότι οι αιτήσεις θα εγκριθούν το συντομότερο δυνατό αφού όμως πραγματοποιηθούν όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι.

Advertisement

“Υπάρχουν πολλές συζητήσεις μεταξύ μας…Μοιραζόμαστε με τους κατασκευαστές τις σκέψεις και τις ιδέες μας. Μετά έρχονται πάλι σε εμάς με επιπλέον πληροφορίες”, δήλωσε ο Owens.

Η Αμερικανίδα Γραμματέας Μεταφορών Elaine Chao, δήλωσε επίσης ότι είναι πολύ σημαντικό για τον NHTSA να πάρει όσο χρόνο χρειαστεί για να εγκρίνει την αίτηση της GM και δεν παρέλειψε να τονίσει ότι κάποιοι υψηλά ιστάμενοι της αυτοκινητοβιομηχανίας και αναλυτές είναι πολύ αισιόδοξοι για το χρονοδιάγραμμα λειτουργίας των αυτόνομων οχημάτων σε δημόσιους δρόμους.

Advertisement

Με την αίτηση της General Motors ο NHTSA εξετάζει για πρώτη φορά στην ιστορία του να δώσει έγκριση για ένα όχημα όπου όλες οι αποφάσεις δεν παίρνονται από άνθρωπο αλλά από υπολογιστή. Αν εγκριθεί η αίτηση η GM θα μπορέσει να βγάλει στους δρόμους έως και 2.500 πλήρως αυτόνομα οχήματα.