Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έρχεται μία ακόμη ισχυρότερη Bentley Bentayga

Ελλάδα 14:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έρχεται μία ακόμη ισχυρότερη Bentley Bentayga

ΝΕΑ

Έρχεται μία ακόμη ισχυρότερη Bentley Bentayga

ΝΕΑ

Μία ακόμη πιο ισχυρή έκδοση της Bentayga από την υπάρχουσα εξελίσσει η Bentley σύμφωνα και με δηλώσεις η οποία και θα έχει την πρέπουσα ονομασία Speed. Με σημαντικές αλλαγές στον τομέα της απόδοσης αλλά και στην εμφάνιση για το πανίσχυρο SUV σε σχέση με το… “στάνταρ” μοντέλο. ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΞΥΔΗ

Advertisement
Advertisement

Η Bentley προσφέρει την Bentayga σε πάρα πολλές εκδόσεις καθεμία ικανή να ικανοποιήσει συγκεκριμένα γούστα, με V6, V8 αλλά και W12 κινητήρες, ακόμη και με μοτέρ πετρελαίου αλλά και σε plug in υβριδική έκδοση. H γκάμα του υπερπολυτελούς SUV πρόκειται ωστόσο να αποκτήσει ένα ακόμη μέλος που θα τοποθετηθεί στην κεφαλή της, τουλάχιστον όσον αφορά στον τομέα των επιδόσεων.

Η πληροφορία μας έρχεται από τον Stefan Sielaff, αρχισχεδιαστή της Bentley, ο οποίος σε δηλώσεις του στο βρετανικό Autocar επιβεβαίωσε πως η εταιρία εξελίσσει ήδη μια έκδοση Speed. Σύμφωνα με τον Sielaff λοιπόν η Bentayga Speed θα βασίζεται στο SUV που γνωρίζουμε μέχρι σήμερα αλλά σε σχέση με αυτό θα έχει μεγάλες αλλαγές. Χαρακτηριστικά ο αρχισχεδιαστής της Benltey αναφέρει πως η συγκεκριμένη έκδοση θα ξεχωρίζει από τις σχεδιαστικά έχοντας όλα τα απαραίτητα στιλιστικά στοιχεία για να μην την μπερδεύει κανείς με τις υπόλοιπες Bentayga.

bentley-bentayga-640

Advertisement
Advertisement

Αναμενόμενα μεγαλύτερη θα είναι και η ισχύς του W12 κινητήρα ο οποίος δεν θα δυσκολευτεί ιδιαίτερα στο να ξεπεράσει του 600 ίππους που αποδίδει η σημερινή του έκδοση. Ανάλογη βελτίωση μπορούμε να περιμένουμε και στις επιδόσεις με έναν ακόμη καλύτερο χρόνο για τα 0-100 χλμ./ώρα από τα σημερινά 4,1 δευτερόλεπτα αλλά και τελική που θα ξεπερνά τα 301 χλμ./ώρα της τωρινής 12κύλινδρης Bentayga.

Είναι άγνωστο το πότε θα παρουσιαστεί η Bentley Bentayga Speed, ωστόσο ένας χρονικός ορίζοντας μέχρι το τέλος του 2019 είναι λογικός, ειδικά από τη στιγμή που η συγκεκριμένη έκδοση έχει ανακοινωθεί εδώ και δύο χρόνια περίπου.