Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έρχεται LaFerrari XX;

Ελλάδα 2:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Έρχεται LaFerrari XX;

ΝΕΑ

Έρχεται LaFerrari XX;

ΝΕΑ

Είναι ήδη ακραία, συγκλονιστική, θηριώδης και τεχνολογικά προηγμένη. Πόσο καλύτερη μπορεί να γίνει;

Advertisement
Advertisement


ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

O λόγος για το εντυπωσιακό hypercar που ακούει στο όνομα LaFerrari. Το κορυφαίο τέκνο του Μαρανέλο που θα γεννηθεί σε μόλις 499 κομμάτια στην… «απλή» εκδοχή του. Αυτή περιλαμβάνει συνολική ισχύ 963 PS, τα 800 από τον άγριο V12 6.3 lt βενζινοκινητήρα της. Πιάνει τα 0-100 σε λιγότερα από 3 δευτερόλεπτα, τα 0-200 σε λιγότερα από επτά και τα 0-300 σε 15.5! Η τελική της ξεπερνά την αστρονομική τιμή των 350 km/h. Θα έλεγε κανείς πως το συγκεκριμένο μοντέλο «πιάνει ταβάνι».

Κι όμως, κάθε άλλο. Όπως αποκάλυψε στο περιοδικό Drive με έδρα τη μακρινή Αυστραλία, ο επικεφαλής του τμήματος αγωνιστικών δραστηριοτήτων, Antonello Coletta, έρχεται και η LaFerrari XX!

Advertisement
Advertisement

Πρόκειται για την καθαρά αγωνιστική εκδοχή του μοντέλου, ακολουθώντας τη σειρά «ΧΧ» που «γεννήθηκε» το 2006 με την FXX και στη συνέχεια απέκτησε και την 599ΧΧ. Αν και με τόση ισχύ, με τόσους λόγους για οδηγικές ονειρώξεις, μάλλον τα «Χ», θα έπρεπε να είναι τρία…

Σύμφωνα με τον Ιταλό τεχνικό, η LaFerrari XX θα έρθει στις αρχές του νέου έτους ενώ δεν θα έχει σημαντικές αναβαθμίσεις σε επιδόσεις αλλά κυρίως σε κράτημα και… εντός πίστας συμπεριφορά. Αντί λοιπόν η Ferrari να «πειράξει» τον κινητήρα, θα επέμβει στις αναρτήσεις, την αεροδυναμική απόδοση, τα ηλεκτρονικά κτλ.

Advertisement

Αν θέλετε να δείτε την «απλή» La Ferrari εντός πίστας, σε αυτή του Μουτζέλο, πατήστε εδώ.