Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έρχεται και «καυτό» Mazda 3;

Ελλάδα 20:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Έρχεται και «καυτό» Mazda 3;

ΝΕΑ

Έρχεται και «καυτό» Mazda 3;

ΝΕΑ

Την πρόθεση να παρουσιάσει και μια πιο σπορ έκδοση με ακόμη πιο ισχυρό κινητήρα φαίνεται πως εξετάζει η Mazda αναφορικά με την τέταρτη γενιά του Mazda 3 σύμφωνα με πληροφορίες που κάνουν τον γύρο του Διαδικτύου.

Advertisement
Advertisement

 

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με αναφορά του βρετανικού Autocar, η ιαπωνική εταιρία εξελίσσει ήδη μια πιο δυνατή έκδοση για το Mazda 3, έχοντας σαν στόχο το Golf GTI και τα υπόλοιπα καυτά hathbacks της κατηγορίας. Με αυτή την εξέλιξη φαίνεται να συμφωνεί και ο Kota Beppu διευθυντής του προγράμματος “3” των Ιαπώνων, ο οποίος δεν επιβεβαίωσε επίσημα την ύπαρξη αυτού του ισχυρότερου Mazda 3 αλλά δήλωσε πως θέλει να οδηγεί και ο ίδιος ένα ισχυρότερο μοντέλο αυτής της σειράς και ότι θα κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να το καταφέρει.

Advertisement
Advertisement

Ο… υποψήφιος κινητήρας για αυτή την έκδοση που συζητείται περισσότερο φαίνεται να είναι ο υπερτροφοδοτουμενος των 2,5 λίτρων που χρησιμοποιούν τα μεγαλύτερα Mazda που πωλούνται στην αγορά των Η.Π.Α. “Μιλώντας γενικά θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε τον κινητήρα και να πάρουμε περισσότερη δύναμη”, δήλωσε o Beppu, για το μοτέρ που αποδίδει περίπου 250 ίππους στην υπάρχουσα έκδοσή του.

Από τα λεγόμενα του παράλληλα αφήνει να εννοηθεί ότι αυτό το Mazda 3 θα έχει κίνηση και στους τέσσερις τροχούς, ενώ όλη η φιλοσοφία του δεν θα είναι απόλυτα σκληροπυρηνική αλλά θα δίνει μεγαλύτερη έμφαση στην άνεση και την φιλικότητα, με κύριο χαρακτηριστικό την ταχύτητά του.

Advertisement

Αβέβαια είναι και τα σενάρια περί διάθεσή του στις ευρωπαϊκές αγορές αφού το εν λόγω μοτέρ δεν πωλείται αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη.