Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έρχεται η νέα Mercedes-AMG A35 με 300 ίππους (vid)

Ελλάδα 3:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έρχεται η νέα Mercedes-AMG A35 με 300 ίππους (vid)

ΝΕΑ

Έρχεται η νέα Mercedes-AMG A35 με 300 ίππους (vid)

ΝΕΑ

Μετά την παρουσίαση της νέας γενιάς της A-Class, η Mercedes εργάζεται επί των παραγώγων AMG του δημοφιλούς μοντέλου. Χρησιμοποιούμε τον πληθυντικό αριθμό επειδή, για πρώτη φορά, εκτός από την A45, ο Affalterbach προετοιμάζει επίσης μια μικρότερη έκδοση, που ονομάστηκε A35. Για πάμε να μάθουμε περισσότερα…

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Η Mercedes-AMG A35 βρίσκεται σε εξέλιξη και δοκιμάζεται σκληρά στο Nurburgring. Εξακολουθεί να έχει καλυμμένα για ευνόητους λόγοπυς τα εμπρός και πίσω άκρα, αλλά σε γενικές γραμμές γνωρίζουμε τι πρέπει να περιμένουμε: ένα κιτ αμαξώματος επίσης έντονο σε σύγκριση με την A45, αρκετά επιθετικό ώστε να την ξεχωρίζεις από τα υπόλοιπα μοντέλα AMG. Με το Audi S3 Sportback στο στόχαστρο, η Mercedes-AMG A35 θα τροφοδοτείται από έναν υπερτροφοδοτούμενο 4κύλινδρο κινητήρα 2.0 λίτρων. Το σύνολο εσωτερικής καύσης πιστεύεται ότι θα συνδυάζεται με την τεχνολογία EQ Boost, σε μια συνταγή που παράγει 300PS και ροπή 400 Nm στις εκδόσεις E350 Coupe και Convertible.

Advertisement
Advertisement

Με αυτό το επίπεδο ισχύος, η A35 θα φτάνει στα πρώτα 100 km/h από στάση σε λίγο πάνω από 5 sec ενώ η τελική ταχύτητα θα ξεπερνά τα 250 km/h. Η ηλεκτρική υποβοήθηση του turbo υπόσχεται ήδη άμεση απόκριση. Η Mercedes-AMG θα φέρει πιθανώς την A35 στο επερχόμενο Παρίσι Auto Show, τον Οκτώβριο, πριν δηλαδή το λανσάρισμα στις αρχές του 2019. Θα ακολουθήσει φυσικά η A45 (ή A50, η Merc μπορεί να αλλάξει το όνομα), ίσως μαζί με μια ακόμα πιο ισχυρή έκδοση “S”.