Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έρχεται η έξυπνη ζώνη ασφαλείας από την ZF

Ελλάδα 16:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έρχεται η έξυπνη ζώνη ασφαλείας από την ZF

ΝΕΑ

Έρχεται η έξυπνη ζώνη ασφαλείας από την ZF

ΝΕΑ

Το νέο σύστημα ζωνών ασφαλείας συμβάλλει στην περαιτέρω μείωση των συνεπειών των ατυχημάτων.

Advertisement
Advertisement

Περισσότερα νέα από τον κόσμο της τεχνολογίας ζωνών ασφαλείας! Ένα χρόνο αφότου τράβηξε την προσοχή μας με τη «Ζώνη θερμότητας», η ZF αποκάλυψε την επόμενη νέα τεχνολογική της καινοτομία.

Ένα σύστημα «Έξυπνης Ζώνης Ασφαλείας», που προσαρμόζεται αυτόματα στο μέγεθος και το ανάστημα του επιβάτη. Σύμφωνα με τους ειδικούς της εταιρείας, αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό κατά τη διάρκεια μιας σύγκρουσης.

Το νέο σύστημα της ZF χρησιμοποιεί αισθητήρες για τη συνεχή μέτρηση της πίεσης, που εφαρμόζεται σε διαφορετικά στάδια του ατυχήματος και προσαρμόζεται ανάλογα με τον σωματότυπο του επιβάτη. Με απλούστερα λόγια, είναι σαφές ότι ένας bodybuilder θα ασκήσει εντελώς διαφορετική πίεση στη ζώνη, από μια μπαλαρίνα.

Advertisement
Advertisement

ΗΓ εταιρεία ελπίζει ότι αναπτύσσοντας κάτι που είναι πιο προσαρμόσιμο, θα υπάρξουν λιγότεροι τραυματισμοί που προκαλούνται από το ότι η ζώνη είναι πολύ σφιχτή ή πολύ χαλαρή, τη λάθος στιγμή.

Είναι μια α αναπτυσσόμενη τεχνολογία, που βοηθά στην περαιτέρω μείωση των συνεπειών των ατυχημάτων για όλους τους επιβάτες και δίνει τη δυνατότητα στους κατασκευαστές αυτοκινήτων να ανταποκριθούν στις αυξημένες απαιτήσεις του NCAP 2030.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
ΣΟΚ: Του ήρθε κλήση 60.000 ευρώ
Τι πρόστιμο έχει αν βλέπεις τηλεόραση την ώρα που οδηγείς;
Μία ακόμα ανατριχιαστική εικόνα σε Ελληνικό δρόμο…