Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έρχεται το Hyundai i30 Ν με πάνω από 260 ίππους

Ελλάδα 20:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Έρχεται το Hyundai i30 Ν με πάνω από 260 ίππους

ΝΕΑ

Έρχεται το Hyundai i30 Ν με πάνω από 260 ίππους

ΝΕΑ

H κορεάτικη φίρμα θα επεκτείνει την γκάμα του νέου Hyundai i30 με 3 νέες εκδόσεις. Μεταξύ αυτών θα δούμε και μια hot version, με ισχύ που θα ξεπερνά τα 260 άλογα.

Advertisement
Advertisement

Eπιμέλεια: Κώστας Φούζας (kf@newsauto.gr)

Το νέο Hyundai i30 παρουσιάστηκε πρόσφατα στην έκθεση του Παρισιού και απέσπασε πλήθος από θετικά σχόλια. Η κορεάτικη φίρμα ποντάρει πολλά πάνω στην 3η γενιά του μικρομεσαίου μοντέλου της και σύντομα θα επεκτείνει την γκάμα του με νέες και ενδιαφέρουσες επιλογές. Έτσι, σύμφωνα με μια φωτογραφία που δημοσίευσε στα social media η Hyundai, το πλάνο της εταιρείας περιλαμβάνει το λανσάρισμα 3 ακόμη εκδόσεων.

Τον Μάρτιο, στην έκθεση της Γενεύης, θα δούμε την station wagon έκδοση του μοντέλου, το Φθινόπωρο στην Φρανκφούρτη θα παρουσιαστεί το σπορ  i30 N  και το 2018, η εταιρεία θα λανσάρει μια version που θα λέγεται Fastback, η οποία θα έχει κουπέ χαρακτηριστικά.

Advertisement
Advertisement

Σε αυτό το σημείο να τονίσουμε ότι είναι γνωστό εδώ και καιρό ότι η εταιρεία ετοιμάζει τη σειρά μοντέλων «Ν» που θα αποτελέσει το σπορτίφ παρακλάδι της Hyundai. Σύμφωνα με δηλώσεις του Προέδρου της Hyundai N κ. Albert Biermann, πρώην Αντιπρόεδρου της BMW M, το πρώτο μοντέλο της νεοσύστατης γκάμας αυτοκινήτων επιδόσεων της Hyundai θα είναι το i30 N, το οποίο θα προέλθει από το πρωτότυπο του Νίρμπουργκρινγκ.  Το νέο μοντέλο θα βασιστεί πάνω στη νέα γενιά του i30 που η Hyundai και θα εξοπλίζεται με έναν 2λιτρο turbo βενζινοκινητήρα. Το i30 N θα είναι προσθιοκίνητο και με μηχανικό κιβώτιο, ενώ η ισχύς του κινητήρα του αναμένεται να ξεπεράσει τους 260 ίππους.

Στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του, το νέο hot hatch της Hyundai θα διαθέτει ηλεκτρονικό μπλοκέ διαφορικό, ενισχυμένα φρένα, αλλά και πιο σπορ εξάτμιση. Παράλληλα, ο κ. Biermann έχει αποκαλύψει ότι θα υπάρχει διαθέσιμο και ένα πακέτο για χρήση σε πίστα, που θα προσφέρει και extra δύναμη.

Advertisement

Αυτό είναι το πρωτότυπο RN30 της Hyundai με 2λιτρο τούρμπο και 380 άλογα απόδοση

Advertisement