Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έρχεται φθηνό ηλεκτρικό SUV από την VW

Ελλάδα 13:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έρχεται φθηνό ηλεκτρικό SUV από την VW

ΝΕΑ

Έρχεται φθηνό ηλεκτρικό SUV από την VW

ΝΕΑ

H γερμανική εταιρία φαίνεται αποφασισμένη να μην αφήσει κομμάτι της ηλεκτρικής αγοράς που να μην κάνει έντονη την παρουσία της.

Advertisement
Advertisement

Η Volkswagen ανακοίνωσε επίσημα τα σχέδιά της για την παρουσίαση ενός compact SUV το 2026, σχεδιασμένο ως μία crossover εναλλακτική λύση στο Volkswagen ID 3.

Το νέο SUV θα κατασκευάζεται παράλληλα με το ID 3 στο εργοστάσιο του Wolfsburg στη Γερμανία, με βάση την ανανεωμένη έκδοση της πλατφόρμας MEB του VW Group, που εσωτερικά αναφέρεται ως MEB Evo.

Αυτή η στρατηγική κίνηση ευθυγραμμίζεται με την ευρύτερη στρατηγική παραγωγής της Volkswagen που περιγράφεται μέχρι το 2028, εστιάζοντας στην ενοποίηση μοντέλων με κοινή πλατφόρμα σε συγκεκριμένα παγκόσμια κέντρα παραγωγής για την ενίσχυση της λειτουργικής αποδοτικότητας.

Advertisement
Advertisement

Ο Christian Vollmer, επικεφαλής παραγωγής της Volkswagen, έδωσε έμφαση στον εξορθολογισμό των λειτουργιών παραγωγής, με στόχο την παραγωγή πολλαπλών μοντέλων με τη χρήση μιας κοινής αρχιτεκτονικής οχημάτων.

Με την υιοθέτηση αυτής της προσέγγισης, η εταιρεία αναμένει σημαντική εξοικονόμηση κόστους με την αποφυγή επενδύσεων για την ενσωμάτωση διαφορετικών αρχιτεκτονικών οχημάτων.

Οι εγκαταστάσεις του Wolfsburg δεν θα συναρμολογούν μόνο το νέο SUV και το υπάρχον ID 3, αλλά θα συνεχίσουν επίσης την παραγωγή του Volkswagen Golf, το οποίο αναμένεται να αναβαθμιστεί σημαντικά στις αρχές του 2024, και της τελευταίας έκδοσης του Volkswagen Tiguan, που παρουσιάστηκε πρόσφατα.

Advertisement

Επιπλέον, το επταθέσιο SUV Volkswagen Tayron, που θα αντικαταστήσει το Tiguan Allspace, θα βγει από τις γραμμές συναρμολόγησης του Wolfsburg από το 2025.

Σε μια απροσδόκητη κίνηση, η Volkswagen αποκάλυψε ότι, προς το παρόν, δεν υπάρχουν σχέδια για την κατασκευή ειδικού εργοστασίου για την πολυαναμενόμενη ναυαρχίδα Trinity.

Advertisement

Αντ’ αυτού, αυτό το μεγάλο ηλεκτρικό θα παράγεται στο Zwickau της Γερμανίας, όπου η εταιρεία κατασκευάζει ήδη τα μοντέλα ID 3 και ID 5.

Η απόφαση αυτή απορρέει από τις καθυστερήσεις στο πρόγραμμα Trinity και τις εσωτερικές διαβουλεύσεις σχετικά με την αναδιάρθρωση των υφιστάμενων χώρων παραγωγής λόγω της αναμενόμενης μειωμένης ζήτησης για οχήματα με κινητήρα εσωτερικής καύσης, η οποία δημιουργεί χώρο για νέα μοντέλα εντός του υφιστάμενου δικτύου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Οδηγήσαμε το Volkswagen ID.7 στην Γερμανία
VW T-Cross: Το αντίδοτο στη ρουτίνα!
VW ID.4: Η καλύτερη στιγμή να το αποκτήσεις

Advertisement