Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Audi A3 αναβαθμίζεται!

Ελλάδα 18:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Audi A3 αναβαθμίζεται!

ΝΕΑ

Το Audi A3 αναβαθμίζεται!

ΝΕΑ

Έχοντας συμπληρώσει σχεδόν τρία χρόνια από το εμπορικό του λανσάρισμα το μικρομεσαίο Audi απέχει λίγο πριν το φρεσκάρισμά του.

Advertisement
Advertisement

Τo Audi A3 είναι μια από τις πιο ολοκληρωμένες προτάσεις στην κατηγορία των premium hatchbacks.

Ακόμη και αν αυτή η κατηγορία έχει επισκιαστεί από τα SUV παραμένει ως μία από τις σημαντικότερες. Και η Audi έχει πρωταγωνιστικό ρόλο εδώ και αρκετές δεκαετίες χάρη στο A3 που μπορεί να βλέπει στα ίσα εξίσου αξιόλογους αντιπάλους, όπως είναι η BMW Σειρά 1 και η Mercedes A-Class.

Η πρώτη «τρέχει» ήδη στη νέα της γενιάς, ενώ η δεύτερη ανανεώθηκε πρόσφατα. Μέσα στη χρονιά το ίδιο αναμένεται να κάνει και η Audi, δηλ. να ανανεώσει το A3 στο πρότυπο ενός τυπικού facelift.

Advertisement
Advertisement

Τα νέα στοιχεία δεν θα είναι τόσο χτυπητά και θα εντοπίζονται περισσότερα στα επανασχεδιασμένα φωτιστικά σώματα που θα έχουν και νέο φωτεινό ίχνος, καθώς και στους νέους προφυλακτήρες.

Στο ίδιο μήκος κύματος αναμένονται και οι αλλαγές στο εσωτερικό με τις δύο οθόνες. Ωστόσο, θα υπάρχουν διευρυμένες λειτουργίες συνδεσιμότητας και ένα αναβαθμισμένο μενού που θα «τρέχει» στην τελευταία έκδοση του infotainment. Διευρυμένη αναμένεται και η παλέτα με τα συστήματα υποβοήθησης.

Advertisement

Όσο για την γκάμα των κινητήρων δεν αναμένουμε σημαντικές αλλαγές με την γκάμα να ξεκινά από τον 1.000άρη TFSI με τους 110 ίππους, να συνεχίζει με τον 1.500άρη και να φτάνει στα δίλιτρα μοτέρ βενζίνης/ πετρελαίου, στα plug-in υβριδικά, καθώς και στα κορυφαία S3/ RS3. Ειδικότερα το S3 θα έχει αρκετό ενδιαφέρον ως μία εναλλακτική απέναντι στο νέο Honda Civic Type R.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Audi A3 Allroad ή Allstreet; Όπως και να λέγεται… έρχεται!
Όλα όσα γνωρίζουμε για το επόμενο Audi A3
Συγκριτική δοκιμή: Audi A3 Sportback TFSI e vs Mercedes A 250e