Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Επόμενος στόχος του I.D. R Pikes Peak… το Goodwood!

Ελλάδα 19:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επόμενος στόχος του I.D. R Pikes Peak… το Goodwood!

ΑΓΩΝΕΣ

Επόμενος στόχος του I.D. R Pikes Peak… το Goodwood!

ΑΓΩΝΕΣ

Στις 24 Ιουνίου η Volkswagen συνέτριψε το ρεκόρ της θρυλικής ανάβασης του Pikes Peak στο Κολοράντο των Ηνωμένων Πολιτειών. Και το έκανε με το θηριώδες I.D. R Pikes Peak, ένα ηλεκτρικό πρωτότυπο που δημιουργήθηκε αποκλειστικά για αυτό το εγχείρημα.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (Instagram.com/SeitanF1)

Ή τουλάχιστον έτσι νομίζαμε έως τώρα, βασιζόμενοι και στο όνομά του. Όμως όπως αποδεικνύεται, οι Γερμανοί έχουν κι άλλα σχέδια για το εντυπωσιακό πρωτότυπο που παίρνει ώθηση από δύο ηλεκτροκινητήρες συνδυαστικής ισχύος 680 PS και ροπής 650 Nm.

Συγκεκριμένα, θέλουν να εκμεταλλευτούν την εντυπωσιακή του επιτάχυνση (θέλει μόλις 2.2 sec για τα 0-100 km/h) και να σπάσουν κι άλλα ρεκόρ. Επόμενο στη λίστα, αυτό μίας ακόμα θρυλικής αν και σαφώς λιγότερο απαιτητικής ανάβασης, στο Φεστιβάλ ταχύτητας του Goodwood.

Advertisement
Advertisement

Αυτό φέτος λαμβάνει χώρα 12 με 15 Ιουλίου και διεξάγεται για 25η φορά. Ότι πρέπει για ένα νέο ρεκόρ μετά το εξωπραγματικό 7:57.148 στον αγώνα προς τα σύννεφα. Πίσω από το τιμόνι, θα βρίσκεται πάλι ο οδηγός που δάμασε στο Americas Mountain, o Romain Dumas.

pikespeak2018-dumas-celebs-a640

Εκεί, εκτός από το ηλεκτρικό τέρας του σήμερα, αναμένεται να βρεθεί και το μοντέλο με το οποίο η Volkswagen είχε επιδιώξει να «κατακτήσει» το Pikes Peak το 1987: Το Twin-Golf, ένα καινοτόμο για την εποχή του όχημα με δύο κινητήρες εσωτερικής καύσης, που απέδιδε 652 άλογα αλλά αυτά δεν κατάφεραν να φτάσουν ποτέ στην κορυφή του βουνού. Αυτή τη φορά ο στόχος θα είναι πιο εφικτός ενώ πίσω από το τιμόνι θα βρεθούν οι Hans-Joachim “Strietzel” Stuck και Jochi Kleint.

Advertisement

pikespeak2018-idr-pikespeak-act-c640

Δείτε το Volkswagen I.D. R Pikes Peak να σπάει το ρεκόρ του Pikes Peak πατώντας εδώ.

Advertisement