Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επόμενος στόχος δεν είναι η ισχύς αλλά το… βάρος!

Ελλάδα 9:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επόμενος στόχος δεν είναι η ισχύς αλλά το… βάρος!

ΝΕΑ

Επόμενος στόχος δεν είναι η ισχύς αλλά το… βάρος!

ΝΕΑ

Μία πολύ ενδιαφέρουσα προσέγγιση αποκάλυψε σε ομιλία του στο πλαίσιο του SMMT International Automotive Summit 2018, ο Διευθύνων Σύμβουλος της McLaren Automotive Mike Flewitt.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Σύμφωνα με τον ισχυρό άνδρα της βρετανικής μάρκας που ολοένα και δυναμώνει την παρουσία της στην αγορά διευρύνοντας τη γκάμα της, σύντομα θα πρέπει οι κορυφαίες αυτοκινητοβιομηχανίες να αλλάξουν προσανατολισμό.

Κι αντί να μάχονται για το ποια θα προσφέρει περισσότερα άλογα με τα δημιουργήματά τους, να έχουν ως αντίπαλο τη… ζυγαριά, μειώνοντας το βάρος τους και κάνοντάς τα πιο αποδοτικά.

Advertisement
Advertisement

«Έτσι θα είναι ευκολότερο να πιάνουμε τους ολοένα και πιο δύσκολους στόχους σε ότι αφορά στις περιβαλλοντικές ανησυχίες. Είναι σαφές για εμάς πως πρέπει να υπάρχει συνεργασία ανάμεσα στις αυτοκινητοβιομηχανίες και την κυβέρνηση, ώστε να πάρουμε τα μέγιστα που θα μπορούσε να προσφέρει ενδεχόμενη επίτευξη της μείωσης του βάρους των οχημάτων», είπε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο Flewitt.

Αυτό βέβαια θα μπορούσε να μεταφραστεί σε μία προσπάθεια να μειωθεί το κόστος απόκτησης υλικών χαμηλού βάρους, τα οποία προφανώς και είναι απαραίτητα για τα supercars και hypercars – όπως αυτά που δημιουργεί η McLaren Automotive. Όπως λένε, ο σκοπός αγιάζει τα μέσα.

Φανταστείτε πάντως σε ένα παιχνίδι ΥΠΕΡΑΤΟΥ, αντί να κερδίζεις με τη μεγαλύτερη ιπποδύναμη, την υψηλότερη ροπή και τις επιδόσεις, να κερδίζεις με το μικρότερο βάρος…

Advertisement

McLaren_P1_ExtremeHeatTest-b640tall