Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επιτρέπονται τα «σαμαράκια» στους δρόμους;

Ελλάδα 22:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επιτρέπονται τα «σαμαράκια» στους δρόμους;

ΝΕΑ

Επιτρέπονται τα «σαμαράκια» στους δρόμους;

ΝΕΑ

Σε ποιους δρόμους μπορούν να τοποθετηθούν; Ποιοι δίνουν τη σχετική άδεια; Σε ποιους δρόμους απαγορεύονται; Το Newsauto έχει τις απαντήσεις.

Advertisement
Advertisement

Σε πάρα πολλούς οδηγούς έχει συμβεί να χτυπήσουν το όχημά τους ή ακόμα και να εμπλακούν σε ατύχημα (ιδίως με μοτοσικλέτα) επειδή έπεσαν σε «σαμαράκια» που είχε ο δρόμος.

Τα συγκεκριμένα τοποθετούνται για να ενημερώνουν τους οδηγούς ότι πρέπει να μειώσουν ταχύτητα, όμως υπάρχουν και αυτοί που όταν βρίσκονται πίσω από το τιμόνι έχουν αλλού το μυαλό τους, άρα εύκολα μπορεί να συμβεί το απρόοπτο.

Επειδή τα «σαμαράκια» εγκυμονούν κινδύνους, η τοποθέτησή τους πρέπει να γίνεται με κανόνες και όχι απλά επειδή κάποιος θέλει να τα τοποθετήσει γιατί ενοχλείται.

Advertisement
Advertisement

Ποιοι δίνουν την άδεια;

Για να γίνει πράξη η τοποθέτησή τους θα πρέπει να έχει παρθεί απόφαση, από τον εκάστοτε Οργανισμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης και να έχει δοθεί σχετική άδεια από το ΥΠΕΧΩΔΕ.

Να σημειώσουμε πως η χρήση τους γίνεται μόνο σε δρόμους δευτερευούσης σημασίας καθώς απαγορεύονται στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο. Επιπλέον απαγορεύεται ακόμα και σε μικρούς δρόμους, στην περίπτωση που διέρχονται από αυτούς Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Καμία αύξηση στα διόδια!
Σαρωτική η Renault στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα
Σε ποιο λιμάνι της Ελλάδας κατέφθασαν δεκάδες Ferrari; +(vid)

 

Advertisement