Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Επιτέλους καλά νέα για Zanardi

Ελλάδα 16:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Επιτέλους καλά νέα για Zanardi

ΑΓΩΝΕΣ

Επιτέλους καλά νέα για Zanardi

ΑΓΩΝΕΣ

Το θαύμα των Χριστουγέννων βιώνει η οικογένεια Zanardi αφού επιτέλους, έξι μήνες μετά από το τρομακτικό ατύχημα του Alex, υπάρχουν καλά νέα για την πορεία της υγείας του.

Advertisement
Advertisement

Ο 54χρονος πρώην οδηγός της Formula 1 και παραολυμπιονίκης που τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι όταν στο πλαίσιο αγώνα με χειρήλατο ποδήλατο (handbike), βρέθηκε στο αντίθετο ρεύμα και χτύπησε με φορτηγό, έχει κάνει σημαντικά βήματα βελτίωσης.

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera, έχει ανακτήσει την όραση και την ακοή του ενώ με κινήσεις του χεριού, είναι σε θέση να απαντήσει στις ερωτήσεις των γιατρών και της συζύγου του, Daniela.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Ιταλός μπορεί να κουνήσει το κεφάλι του, να σφίξει το χέρι του αλλά και να σηκώσει τον αντίχειρά του, για να δείξει πως είναι «οκ». Ακόμα δεν μπορεί να μιλήσει αφού για προληπτικούς λόγους, παραμένει η τομή στην τραχεία του.

Advertisement
Advertisement

Ο Zanardi που συνολικά έχει υποβληθεί σε πέντε επεμβάσεις στα νοσοκομεία Santa Maria alle Scotte της Σιένα και San Raffaele του Μιλάνου, έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο της Πάντοβα, για είναι κοντά στο σπίτι της οικογένειας – συγκεκριμένα 8 χιλιόμετρα μακριά.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, ο Zanardi που το 2001 έχασε και τα δύο του πόδια μετά από ένα τρομακτικό ατύχημα σε αγώνα του CART, αναμένεται να ανακτήσει την πλειοψηφία των λειτουργιών του εγκεφάλου του.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:
Το τελευταίο F1 Vlog της σεζόν (video)

King Lewis: Η αποκλειστική συνέντευξη του Hamilton στο NewsAuto

Advertisement

Αποκλειστική συνέντευξη του οδηγού του Safety Car της F1, Bernd Maylander!