Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επιστροφή 15% των ασφαλίστρων λόγω κορωνοϊού στις… ΗΠΑ!

Ελλάδα 9:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Επιστροφή 15% των ασφαλίστρων λόγω κορωνοϊού στις… ΗΠΑ!

ΝΕΑ

Επιστροφή 15% των ασφαλίστρων λόγω κορωνοϊού στις… ΗΠΑ!

ΝΕΑ

Η απαγόρευση της κυκλοφορίας ανάγκασε τις ασφαλιστικές εταιρείες των ΗΠΑ να επιστρέψουν μέρος των ασφαλίστρων στους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων.

Advertisement
Advertisement

Μπορεί στην Ελλάδα να μας απασχολούν ακόμη τα ανασφάλιστα οχήματα ωστόσο στις ΗΠΑ φαίνεται ότι οι ασφαλιστικές έχουν προχωρήσει ένα βήμα παραπάνω ακόμη και εν μέσω του κορωνοϊού.

Ειδικότερα η απαγόρευση της κυκλοφορίας που έχει επιβληθεί και στις ΗΠΑ που είχε ως αποτέλεσμα την ελαχιστοποίηση των μετακινήσεων με αυτοκίνητα ανάγκασε την ασφαλιστική Αllstate Corp, μία από τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρείες των ΗΠΑ, να επιστρέψει πάνω από 600 εκατομμύρια δολάρια σε ασφάλιστρα σε πελάτες της, καθώς πολλοί Αμερικανοί οδηγούν λιγότερο και διανύουν πολύ λιγότερα χιλιόμετρα.

Advertisement
Advertisement

Οι περισσότεροι πελάτες της, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, αναμένεται τις επόμενες ημέρες να λάβουν επιστροφή 15% του μηνιαίου ασφαλίστρου τους τον Απρίλιο και τον Μάιο. Από την άλλη, η κρατική Farm and Progressive Insurance Corp, μεταξύ των μεγαλύτερων ασφαλιστικών εταιρειών αυτοκινήτων των ΗΠΑ, εξετάζει και αυτή ανάλογη απόφαση για πιθανή έκπτωση στα ασφάλιστρα αυτοκινήτων.

Η έκπτωση που θα υπάρξει από τις ασφαλιστικές ουσιαστικά είναι μια πράξη ανταπόδοσης, αφού λιγότερη κυκλοφορία αυτοκινήτων, σημαίνει λιγότερα ατυχήματα, άρα λιγότερα ποσά για αποζημιώσεις, καθώς έχει μειωθεί ο «ασφαλιστικός κίνδυνος» των ασφαλιστικών εταιρειών.

Αναλυτές αναφέρουν ότι τις τελευταίες ημέρες στις ΗΠΑ τα χιλιόμετρα που διανύει ένας μέσος Αμερικανός μειώθηκαν μεταξύ 35% και 50%. Ωστόσο, αναφέρουν ότι ελλοχεύει ο κίνδυνος θανατηφόρου ατυχήματος, αφού η μειωμένη κυκλοφορία αυξάνει την ταχύτητα κίνησης του αυτοκινήτου εντός πόλεων, γεγονός που θα μπορούσε να οδηγήσει σε σοβαρότερα και θανατηφόρα ατυχήματα.

Advertisement

Στην Ελλάδα να επισημάνουμε οι ασφαλιστικές εταιρείες επιστρέφουν χρήματα σε κάποιον ιδιοκτήτη αυτοκινήτου μόνο στην περίπτωση που μεταβιβάσει το όχημά του σε άλλο καταναλωτή. Δηλαδή αν κάποιος έχει ασφαλισμένο το όχημά του με ετήσιο συμβόλαιο και τον 6ο μήνα της ασφάλισης το πουλήσει τότε θα λάβει από την ασφαλιστική του σχεδόν το 40% των ασφαλίστρων που έχει καταβάλει.

Τώρα για τον περιορισμό της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων εξαιτίας του κορωνοϊού δεν έχει προβλεφθεί τουλάχιστον μέχρι σήμερα απολύτως τίποτα οπότε οι ασφαλιστικές εταιρείες δεν πρόκειται να επιστρέψουν χρήματα στους ιδιοκτήτες οχημάτων.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Έτσι θα εκδώσετε online Υπεύθυνη Δήλωση ή Εξουσιοδότηση για μεταβίβαση ΙΧ!

Κορωνοϊός: Και diesel παράνομοι στις μεγαλουπόλεις και ελεύθερα στο χωριό για Πάσχα

Advertisement

Γιατί είναι πιθανό να επιστρέψει απόσυρση παλαιών ΙΧ στην EE