Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επίσημο: Το SUV της Seat έτοιμο το 2016

Ελλάδα 12:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημο: Το SUV της Seat έτοιμο το 2016

ΝΕΑ

Επίσημο: Το SUV της Seat έτοιμο το 2016

ΝΕΑ

Τα τελευταία χρόνια η ισπανική μάρκα «πρωταγωνιστούσε» σε δυσάρεστα σενάρια σχετικά με το μέλλον της, όμως όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν. Το νέο Leon βοήθησε τη Seat να σταθεί στα πόδια της και πλέον στο Μαρτορέλ σχεδιάζουν και δημιουργούν σε φουλ ρυθμούς.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Πριν σχεδόν δύο χρόνια, τον Μάιο του 2012, είχαμε αποκαλύψει ότι η Seat θα προχωρήσει στην κατασκευή ενός compact SUV και σήμερα ήρθαν οι επίσημες ανακοινώσεις. Η θυγατρική του Ομίλου Volkswagen έκανε γνωστό ότι το νέο της μοντέλο εξελίσσεται ήδη στο εργοστάσιο του Μαρτορέλ (την έδρα της εταιρείας) και θα λανσαριστεί στην ευρωπαϊκή αγορά το 2016.

Στην ίδια μονάδα παραγωγής κατασκευάζεται και το Audi Q3, με το οποίο θα μοιράζονται την ίδια πλατφόρμα. «Τα νέα είναι εξαιρετικά, καθώς η Seat εισέρχεται σε νέα “χωράφια”, σε μία από τις πλέον ταχέως αναπτυσσόμενες κατηγορίες σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο Πρόεδρος της μάρκας, Jurgen Stackmann, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για τα αποτελέσματα της περασμένης χρονιάς. «Το SUV αποτελεί σημαντικό πυλώνα στη στρατηγική της εταιρείας και είναι ένα σημαντικό βήμα προς την επιστροφή στην κερδοφορία».

Advertisement
Advertisement

Το μικρομεσαίο SUV της Seat θα είναι μεγαλύτερο από το εικονιζόμενο πρωτότυπο IBX, το οποίο είχε πρωτοεμφανιστεί το 2011 στη Γενεύη. Το μήκος του μοντέλου παραγωγής θα πλησιάζει τα 4,4 m, με κινητήρες τους γνωστούς TSI και TDI του γερμανικού ομίλου, ενώ ο πληροφορίες μας αναφέρουν ότι θα δούμε και έκδοση με σύστημα απενεργοποίησης των κυλίνδρων. Μέσα στη διετία 2017-18 αναμένεται να λανσαριστεί και υβριδικό μοντέλο, για ακόμη χαμηλότερη κατανάλωση και λιγότερους ρύπους.

Η Skoda πάντως θα εισέλθει νωρίτερα στην κατηγορία των compact SUV, καθώς θα λανσάρει το 2015 το Snowman (διαβάστε σχετικά ΕΔΩ).