Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επίσημο: Στα μέσα Οκτωβρίου το ηλεκτρικό Volvo XC40

Ελλάδα 7:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημο: Στα μέσα Οκτωβρίου το ηλεκτρικό Volvo XC40

ΝΕΑ

Επίσημο: Στα μέσα Οκτωβρίου το ηλεκτρικό Volvo XC40

ΝΕΑ

Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο θα αποκαλύψει επίσημα η σουηδική φίρμα στα μέσα Οκτωβρίου με τη… μορφή του γνώριμου XC40.

Advertisement
Advertisement

Ανέκαθεν, η Volvo δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην ασφάλεια των επιβατών, γι’ αυτό και οι προκλήσεις για την κατασκευή ενός ασφαλούς ηλεκτρικού μοντέλου ήταν -αναμφίβολα- πολλές. Παρόλ’ αυτά, η σουηδική εταιρεία δήλωσε ότι δεν έχει γίνει κανένας συμβιβασμός σε αυτόν τον τομέα. Σύμφωνα με τον επικεφαλής του τμήματος ασφάλειας της Volvo, Malin Ekholm, δεν έχει καμία σημασία με τι είδους κινητήρα εφοδιάζεται ένα αυτοκίνητο, ηλεκτρικός ή θερμικός, το Volvo πρέπει να είναι πάντα ασφαλές.

Οι μπαταρίες βρίσκονται τοποθετημένες στο πάτωμα και περιβάλλονται από μια ειδική κατασκευή τύπου “cage”, προστατεύοντας τα στοιχεία σε περίπτωση ατυχήματος και κρατώντας τα ανέπαφα. Παράλληλα, η θέση του ηλεκτροκινητήρα ενσωματώνεται με το αμάξωμα, παρέχοντας καλύτερη κατανομή δυνάμεων σύγκρουσης μακριά από τον χώρο επιβατών.

Advertisement
Advertisement

Το ηλεκτρικό XC40 διαθέτει αυτόνομη τεχνολογία, χάρη στο σύστημα ADAS (Advanced Driver Assistance Systems), το οποίο αποτελείται από μια σειρά από κάμερες, ραντάρ και αισθητήρες υπερήχων. Περισσότερες πληροφορίες δεν υπάρχουν προς το παρόν, ωστόσο αναμένεται στις επόμενες εβδομάδες να μάθουμε περισσότερα για το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της Volvo.