Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επίσημο: Η νέα Bugatti θα λέγεται Chiron!

Ελλάδα 11:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημο: Η νέα Bugatti θα λέγεται Chiron!

ΝΕΑ

Επίσημο: Η νέα Bugatti θα λέγεται Chiron!

ΝΕΑ

Η Bugatti επιβεβαίωσε επίσημα πως ο αντικαταστάτης της Veyron θα λέγεται Chiron (προς τιμήν του δοκιμαστή Louis Chiron την δεκαετία του 1920-30) και η παγκόσμια πρεμιέρα θα γίνει τον Μάρτιο στο σαλόνι της Γενεύης.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ (carotog@gmail.com)

Επιτέλους, μετά από δεκάδες δημοσιεύματα γύρω από το hypercar που θα αντικαταστήσει την Veyron, έρχεται η Bugatti για να επιβεβαιώσει τα όσα γράφαμε. Έτσι, το νέο της μοντέλα θα ονομάζεται τελικά Chiron προς τιμήν του καλύτερου οδηγού αγώνων εκείνη την εποχή, όπως ισχυρίζεται η γαλλική εταιρία. Επίσης, επιβεβαιώθηκε και η πρεμιέρα της Chiron για τον Μάρτιο, στο σαλόνι της Γενεύης, όπου θα λάμψει το ισχυρότερο, ταχύτερο και πιο πολυτελές σπορ μοντέλο που έχει κατασκευαστεί έως τώρα, όπως είναι αναμενόμενο.

Σχετικά με την Chiron έχουν διαρρεύσει αρκετά στοιχεία, όπως το ότι θα κινείται από έναν W16 κινητήρα των 8.000 cc με ισχύ που θα φτάνει τα 1.500 άλογα! Θα συνδυάζεται με αυτόματο διπλόδισκο κιβώτιο 7 σχέσεων, η ισχύς θα περνά στους τέσσερις τροχούς με το 0-100 να βρίσκεται περίπου στα 2,3 sec και την τελική να φτάνει τα 470-480 km/h. Η παραγωγή θα περιοριστεί στα περίπου 500 αυτοκίνητα (της Veyron ήταν στα 450), ενώ το 2018 θα λανσαριστεί και η ανοιχτή Chiron Targa. Περισσότερα, προσεχώς στο NewsAuto.gr!

Advertisement
Advertisement