Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επίσημο: Η ανανεωμένη BMW Σειρά 3

Ελλάδα 15:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημο: Η ανανεωμένη BMW Σειρά 3

ΝΕΑ

Επίσημο: Η ανανεωμένη BMW Σειρά 3

ΝΕΑ

Μετά τη σχετική διαρροή η γερμανική εταιρία ανακοίνωσε επίσημα τις ανανεωμένες BMW 3 Sedan και 3 Touring.

Advertisement
Advertisement

H γνωστή μας «τριάρα» της BMW θα λανσαριστεί μέσα στο καλοκαίρι με τις τιμές πώλησης στην Γερμανία να ξεκινούν από τις 43.900 ευρώ.

Μετά από τρία χρόνια η Σειρά 3 θα συνεχίσει την πορεία της ριζικά αναβαθμισμένη (και στις δύο εκδόσεις αμαξωμάτων της) για να αντιμετωπίσει τον βασικό της αντίπαλο που δεν είναι άλλος από την C-Class της Mercedes.

Όπως μπορούμε να δούμε τα νέα στοιχεία επικεντρώνονται στο πρότυπο ενός facelift και εντοπίζονται στην επανασχεδιασμένη μάσκα και τους πιο λεπτούς προβολείς με στάνταρ LED και νέα φώτα ημέρας. Η γκάμα λειτουργιών του Adaptive LED Headlights περιλαμβάνει φωτισμό στροφής και αντιθαμβωτική δέσμη matrix για τη μεγάλη σκάλα καθώς και δυναμικό έλεγχο της εμβέλειας των προβολέων και μεταβλητή κατανομή φωτός.

Advertisement
Advertisement

Στο ίδιο μήκος κύματος είναι και οι αλλαγές στο πίσω μέρος όπου υπάρχει νέος προφυλακτήρας και αναθεωρημένα σημεία ώστε το αυτοκίνητο να δείχνει πιο φρέσκο. Οι απολήξεις του συστήματος εξαγωγής έχουν τώρα διάμετρο 90 ή 100 mm, ανάλογα με την έκδοση του κινητήρα. Εννοείται πως η BMW προσφέρει και το δημοφιλές πακέτο M Sport, ενώ νέα προσθήκη είναι τo M Sport Pro με ακόμα πιο πολλά στοιχεία.

Στο εσωτερικό η αναβάθμιση είναι πιο σημαντική,  μιας και πλέον είναι στάνταρ το Curved Display με το σύστημα πολυμέσων να «τρέχει» στην πιο πρόσφατη εκδοχή του iDrive (στο Operating System 8). Ο επιλογέας του κιβωτίου Steptronic οκτώ σχέσεων έχει επίσης μία νέα σχεδίαση. Είναι τοποθετημένος στο πάνελ ελέγχου στην κεντρική κονσόλα μαζί με το κουμπί Start/Stop, το iDrive Controller, τα μπουτόν Driving Experience Control, το χειρόφρενο και άλλες λειτουργίες του αυτοκινήτου.

Advertisement

Συγκεκριμένα, υπάρχει ψηφιακός πίνακας οργάνων 12,3’’ και μια κυρτή οθόνη αφής 14,9’’ σε ένα ενιαίο πάνελ. Επίσης, ο επιλογέας ταχυτήτων του στάνταρ αυτόματου κιβωτίου Steptronic με τις 8 σχέσεις είναι καινούργιος, ενώ στάνταρ είναι τόσο ο τριζωνικός κλιματισμός όσο και το σύστημα πλοήγησης. Οι λειτουργίες κλιματισμού ελέγχονται μέσω φωνητικών εντολών ή μέσω αφής από την οθόνη ελέγχου.

Advertisement

H γερμανική εταιρία δε λέει και πολλά για τους turbo εξηλεκτρισμένους κινητήρες με ήπια υβριδική υποβοήθηση 48V μιας και ουσιαστικά δεν έχουν αλλάξει. Συγκεκριμένα, η mild hybrid τεχνολογία προσφέρει μία ιδιαίτερα ταχεία απόκριση και αυξημένη αποδοτικότητα στον εξακύλινδρο σε σειρά βενζινοκινητήρα και στις τέσσερις εκδόσεις diesel.

Advertisement

Έτσι, στην γκάμα υπάρχουν τέσσερις κινητήρες βενζίνης και τέσσερις ντίζελ με ισχύ από 150 έως και 374 ίππους. Η τελευταία ιπποδύναμη αφορά στην κορυφαία τρίλιτρη M340i, ενώ υπάρχουν και οι plug-in υβριδικές 320e και 330e με συνδυαστική απόδοση 204 και 292 ίππων αντίστοιχα. Η 330e είναι διαθέσιμη και με την τετρακίνηση xDrive.

Προαιρετικά, διατίθεται ένα οκτατάχυτο κιβώτιο Steptronic Sport, που ξεχωρίζει με τις δυναμικές αλλαγές του. Διαθέτει λειτουργία ελέγχου εκκίνησης Launch Control για βελτιστοποιημένη πρόσφυση κατά την επιτάχυνση από στάση, καθώς και λειτουργία Sprint για στιγμιαία αύξηση της ισχύος στις επιταχύνσεις στις μεσαίες στροφές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Προ των πυλών η BMW XM των 650 ίππων
Δοκιμή: BMW iΧ xDrive40
Όλα όσα γνωρίζουμε για τη νέα BMW iX1