Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επίσημο: Παράταση στην εξόφληση των Τελών Κυκλοφορίας

Ελλάδα 5:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημο: Παράταση στην εξόφληση των Τελών Κυκλοφορίας

ΝΕΑ

Επίσημο: Παράταση στην εξόφληση των Τελών Κυκλοφορίας

ΝΕΑ

Ο υφυπουργός Οικονομικών υπέγραψε τη σχετική Απόφαση που δίνει δίμηνη παράταση στους ιδιοκτήτες οχημάτων να εξοφλήσουν το ποσό που αντιστοιχεί στο όχημά τους ή να καταθέσουν online τις πινακίδες κυκλοφορίας του.

Advertisement
Advertisement

Έως τις 28 Φεβρουαρίου 2023 θα έχουν την δυνατότητα να εξοφλήσουν τα Τέλη Κυκλοφορίας εκατομμύρια ιδιοκτήτες οχημάτων ή να καταθέσουν ηλεκτρονικά τις πινακίδες κυκλοφορίας τους μετά από την Απόφαση που υπέγραψε ο Υφυπουργός Οικονομικών, κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος.

Σε δήλωσή του, ο κ. Βεσυρόπουλος ανέφερε: «Σε συνέχεια σειράς παρεμβάσεων της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη με γνώμονα τη διευκόλυνση των Ελλήνων φορολογούμενων, προχωράμε σε δίμηνη παράταση για την καταβολή των Τελών Κυκλοφορίας του 2023 και για τη θέση των οχημάτων σε εκούσια ακινησία, ώστε να έχουν όλοι τη δυνατότητα να εκπληρώσουν αυτή την υποχρέωση».

Advertisement
Advertisement

Να υπενθυμίσουμε πως και πέρυσι το υπουργείο Οικονομικών είχε δώσει δίμηνη παράταση στην εξόφληση των Τελών Κυκλοφορίας 2022 βοηθώντας με αυτό τον τρόπο εκατοντάδες χιλιάδες ευάλωτα νοικοκυριά να πληρώσουν τα Τέλη Κυκλοφορίας των οχημάτων τους δύο μήνες μετά την περίοδο των εορτών.

Να υπενθυμίσουμε ότι το 2022 πάνω από 134.000 ιδιοκτήτες οχημάτων κατέθεσαν ηλεκτρονικά τις πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων τους χρησιμοποιώντας τη νέα πλατφόρμα myCAR της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) χωρίς να χρειάζεται να ταλαιπωρηθούν περαιτέρω και να μεταβούν σε κάποια εφορία ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Επίσης να τονίσουμε ότι σε περίπτωση που κάποιος δεν πληρώσει τα Τέλη Κυκλοφορίας 2023 τότε αυτομάτως στο Taxisnet θα του εμφανιστεί ότι χρωστά το διπλάσιο ποσό των Τελών Κυκλοφορίας ενώ σε περίπτωση που πραγματοποιήσει online κατάθεση των πινακίδων κυκλοφορίας του οχήματός του και διαπιστωθεί ότι το κινεί παράνομα τότε αυτομάτως αίρεται η ακινησία, επιβάλλεται πληρωμή των Τελών Κυκλοφορίας και το πρόστιμο εκπρόθεσμης πληρωμής τους, καθώς και διοικητικό πρόστιμο 10.000 ευρώ. Σε περίπτωση υποτροπής επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 30.000 ευρώ και αφαιρείται το δίπλωμα οδήγησης του ιδιοκτήτη/κατόχου!

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Οριστικό: Μεγάλη παράταση στα Τέλη Κυκλοφορίας
Εδώ θα βρείτε τα Τέλη Κυκλοφορίας 2023! – Πως τα γλιτώνετε;
Οριστικό! Αυτοί θα πληρώσουν μειωμένα Τέλη Κυκλοφορίας το 2023!