Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

MG ZS: Οι 5+1 λόγοι που άλλαξε την ελληνική αγορά (+video)

Ελλάδα 13:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

MG ZS: Οι 5+1 λόγοι που άλλαξε την ελληνική αγορά (+video)

ΝΕΑ

MG ZS: Οι 5+1 λόγοι που άλλαξε την ελληνική αγορά (+video)

ΝΕΑ

Δεν είναι μόνο η χαμηλή τιμή και το κορυφαίο value for money. Υπάρχουν ακόμα πολλοί λόγοι που κάνουν το MG ZS ένα αυτοκίνητο που τάραξε όσο κανένα άλλο τα νερά της ελληνικής αγοράς.

Advertisement
Advertisement

Σε μία εποχή που η ελληνική αγορά έψαχνε για μεγάλες και σπουδαίες ειδήσεις, η εμπνευσμένη απόφαση του Ομίλου Συγγελίδη να φέρει την αναγεννημένη MG στην Ελλάδα αποτέλεσε την κίνηση που τάραξε τα νερά.

Η ιστορική βρετανική μάρκα, έχοντας μπει πλέον σε μία εντελώς νέα τροχιά, και υπό την καθοδήγηση του ομίλου-κολοσσού της SAIC, αποτελεί αναμφίβολα μία από τις πιο ευχάριστες εκπλήξεις των τελευταίων ετών σε παγκόσμιο επίπεδο.

Με μία μεγάλη γκάμα σε ηλεκτρικά και συμβατικά μοντέλα, με τεράστιες επιτυχίες σε όλες τις παραδοσιακές ευρωπαϊκές αγορές, με εξαιρετικές κριτικές και πλήρη αποδοχή ακόμα και από τους πιο απαιτητικούς, η MG της νέας εποχής έφθασε και στην χώρα μας γεμάτη υποσχέσεις.

Advertisement
Advertisement

Υποσχέσεις που όπως φαίνεται τηρεί στο έπακρο, κάνοντας έντονη την παρουσία της από τους πρώτους κιόλας μήνες και βάζοντας υποθήκη για ένα ακόμα δυνατό 2024, όπου πολλά και σημαντικά νέα μοντέλα θα ανεβάσουν ακόμα περισσότερο τις μετοχές της στην ελληνική αγορά.

Χωρίς αμφιβολία, το αυτοκίνητο που έκανε την διαφορά μέσα σε αυτούς τους λίγους μήνες ήταν το ZS. Ένα μοντέρνο και πολύ όμορφο compact SUV, με πολυτάλαντο χαρακτήρα και πλούσια χαρακτηριστικά, το οποίο από την πρώτη στιγμή δημιούργησε νέα δεδομένα. Και έβαλε και πάλι στο επίκεντρο τον μέσο Έλληνα αγοραστή που πλέον μπορεί να αποκτήσει ένα μεγάλο και πληθωρικό αυτοκίνητο σε μία τιμή που μοιάζει ανέφικτη για όλο τον ανταγωνισμό.

Advertisement

Δεν είναι όμως η τιμή και το εξαιρετικό value for money. Το MG ZS έχει πολλά χαρίσματα ακόμα να επιδείξει σε όσους το εμπιστευτούν. Και στις γραμμές που ακολουθούν ξεχωρίζουμε τα 5+1 χαρακτηριστικά του τα οποία το καθιστούν όχι μόνο απλά ένα προσιτό μοντέλο αλλά και ένα πολύ καλό αυτοκίνητο.

1. Σχεδίαση που ξεχωρίζει. Είναι ξεκάθαρο ότι αυτοκίνητο κερδίζει πρώτα με την εμφάνισή του. Και εκεί είναι που το MG ZS κυριολεκτικά αλλάζει όλα τα δεδομένα σε αυτή την κατηγορία, με ένα πολύ όμορφο και ισορροπημένο αμάξωμα που εντυπωσιάζει τους πάντες και αρέσει παντού.

Advertisement

Η γεμάτη δυναμισμό μάσκα με το ιστορικό οκτάγωνο έμβλημα της εταιρίας δημιουργεί μία πολύ επιβλητική παρουσία, η οποία συνδυάζεται με τα πολύ εντυπωσιακά φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED τα οποία δένουν αρμονικά με το καπό.

Στις κάτω γωνίες της μάσκας βρίσκονται τοποθετημένα τα φώτα ομίχλης ενώ μία μεταλλική ποδιά προστατεύει τα ευαίσθητα μηχανικά μέρη, τονίζοντας παράλληλα τον SUV χαρακτήρα του σχεδίου.

Αυτόν τον SUV χαρακτήρα αναδεικνύουν ακόμα περισσότερο οι πολύ όμορφοι τροχοί των 17 ιντσών, η μεγάλη απόσταση από το έδαφος καθώς και η ελκυστική σχεδίαση του πίσω μέρους με τα 3D φωτιστικά σώματα και το όμορφο τελείωμα της πίσω κολόνας να δημιουργούν ένα σύνολο που τραβάει το μάτι από όποια γωνιά και αν το κοιτάξεις.

Advertisement

2. Κορυφαίοι χώροι για επιβάτες και αποσκευές. Αποτελεί ίσως το πιο δυνατό σημείο του ZS καθώς στα χρήματα που κοστίζει προσφέρει την απόλυτη λύση για όποιον αναζητά ένα μεγάλο οικογενειακό μοντέλο και δεν θέλει να αρκεστεί σε ένα μίνι αυτοκίνητο πόλης.

Με μήκος στα 4,232 μέτρα, πλάτος 1,809 μέτρα και μεταξόνιο στα 2,581 μέτρα, το ZS πλησιάζει την πιο πάνω κατηγορία, αποτελώντας μία ιδανική επιλογή για ένα SUV που θα μπορεί να καλύψει τις πολλές και σύνθετες ανάγκες μιας οικογένειας.

Οι χώροι για τους επιβάτες είναι στην κορυφή της κατηγορίας των Β-SUV με απεριόριστη άνεση τόσο εμπρός από τα πόδια όσο και πάνω από τα κεφάλια των πίσω επιβατών. Αλλά και ο χώρος αποσκευών είναι τεράστιος, με χωρητικότητα από 448 έως τα 1.166 λίτρα, τιμές που αντιστοιχούν σε μοντέλα μεγαλύτερων κατηγοριών.

Για περισσσότερη πρακτικότητα παρέχεται η δυνατότητα ασύμμετρης αναδίπλωσης των πίσω καθισμάτων, κατά 60/40, έτσι ώστε ο χρήστης να μπορεί να έχει επιπλέον επιλογές στην φόρτωση μεγάλων σε όγκο αντικειμένων.

Ο χώρος του πορτ-μπαγκάζ εκτός από μεγάλος είναι και ιδιαίτερα πρακτικός, με κανονικό σχήμα έτσι ώστε να είναι πλήρως εκμεταλλεύσιμος. Εκτός αυτού, οι επιβάτες έχουν στην διάθεσή τους πολλές θήκες για μικροαντικείμενα αλλά και παροχές που διευκολύνουν την καθημερινότητά τους, όπως οι θύρες φόρτισης USB στα πίσω καθίσματα.

3. Ποιότητα κατασκευής . Μπορεί η σχεδίαση του αμαξώματος να κερδίζει τις εντυπώσεις, όμως το ZS δεν μένει σε αυτό. Και η είσοδος στο σαλόνι του είναι μία ακόμα έκπληξη πρώτου μεγέθους, καθώς η εικόνα που αντικρίζουν ο οδηγός και οι επιβάτες ξεπερνούν κατά πολύ τα δεδομένα της κατηγορίας και της τιμής του.

Αυτό που εντυπωσιάζει με την πρώτη ματιά είναι τα υλικά που χρησιμοποιούνται στο πολύ όμορφο και ισορροπημένο σχεδιαστικά ταμπλό. Μαλακά στην αφή υλικά καλύπτουν κάθε επιφάνεια εμπρός και γύρω από τον οδηγό, με πολύ μοντέρνα σχεδιαστικά μοτίβα και αψεγάδιαστη συναρμολόγηση.

Το απόλυτο highlight είναι το δερμάτινο σαλόνι, το οποίο καλύπτει από άκρη σε άκρη τα καθίσματα, με τις φινετσάτες κόκκινες ραφές ακόμα και στο τιμόνι και τον επιλογέα ταχυτήτων να δημιουργούν μία premium αύρα που δεν περιμένει να βρει κανείς σε αυτή την κατηγορία τιμής.

4. Πλούσιος εξοπλισμός και σύγχρονες τεχνολογίες. Η προσιτή τιμή δεν σημαίνει ότι έχουν γίνει «εκπτώσεις» από την πλευρά της MG σε ότι αφορά την πληρότητα του εξοπλισμού και των απαραίτητων τεχνολογιών για την άνεση και την ασφάλεια των επιβατών.

Το αντίθετο μάλιστα, καθώς το ZS διαθέτει όλα όσα χρειάζεται ο σύγχρονος αγοραστής της κατηγορίας, ενώ δεν λείπουν και κάποιες πινελιές πολυτέλειας, που θα συναντήσει κάποιος σε πολύ ακριβότερα μοντέλα.

Στην χώρα μας εισάγεται σε τέσσερα εξοπλιστικά πακέτα, τα Exclusive, Luxury, Luxury Pack και Luxury Plus. Από την βασική έκδοση το ZS περιλαμβάνει ως στάνταρ την οθόνη 10,1 για το σύστημα πολυμέσων, Apple Car Play και Android Auto, σύστημα παρακολούθησης της πίεσης των ελαστικών, κλιματισμό, Full LED προβολείς, αισθητήρες παρκαρίσματος κ.ά.

Όσο ανεβαίνουν τα εξοπλιστικά πακέτα προστίθενται στοιχεία όπως ο ψηφιακός πίνακας οργάνων, το πολύ καλό ηχοσύστημα 6 ηχείων με ήχο 3D surround, σύστημα εισόδου χωρίς κλειδί, σύστημα ανίχνευσης τυφλού σημείου, σύστημα προειδοποίησης οπίσθιας κυκλοφορίας για την πρόληψη και την αποφυγή πιθανών ατυχημάτων.

Στις κορυφαίες εκδόσεις προστίθενται έξτρα τεχνολογίες όπως η κάμερα 360 μοιρών για πλήρη κατόπτευση του οχήματος περιμετρικά αλλά και στοιχεία πολυτέλειας όπως το πανέμορφο δερμάτινο σαλόνι με τις κόκκινες ραφές, τα ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα εμπρός καθίσματα και η τεράστια ηλιοροφή των 1,19 τ.μ. που ουσιαστικά καλύπτει όλο το επάνω μέρος του αυτοκινήτου.

Αξίζει επίσης να σημειώσουμε ότι το σύστημα κλιματισμού του MG ZS είναι εξοπλισμένο με φίλτρο σωματιδίων PM 2.5 που εξασφαλίζει φρέσκο και υγιεινό αέρα στο εσωτερικό της καμπίνας, διατηρώντας έτσι έναν εξαιρετικά υγιή Δείκτη Ποιότητας Αέρα (AQI).

Όσο για το ψηφιακό πακέτο διασύνδεσης, το ZS διαθέτει ότι χρειάζεται ο αγοραστής αυτής της κατηγορίας, με την κορυφαία σε ανάλυση οθόνη των 10,1 ιντσών να έχει πολύ σωστά κατανεμημένα τα μενού των λειτουργιών του αυτοκινήτου και με τους φυσικούς διακόπτες στην βάση της να διευκολύνουν ακόμα περισσότερο την εργονομία σε καθημερινή χρήση.

5. Αξιόπιστα μηχανικά μέρη για επιδόσεις και οικονομία. Όσο προσεγμένη είναι η εξωτερική εμφάνιση και η ποιότητα του σαλονιού, άλλο τόσο μελετημένο είναι και το μηχανολογικό υπόβαθρο του ZS. Κάτι απόλυτα δικαιολογημένο καθώς το συγκεκριμένο μοντέλο σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε έχοντας ως προτεραιότητα τις ανάγκες του μέσου ευρωπαίου καταναλωτή.

Όλα ξεκινούν από το στιβαρό πλαίσιο με την κορυφαία στρεπτική ακαμψία των 18.400 Nm και έναν πανίσχυρο κλωβό ασφαλείας για τους επιβάτες. Πάνω σε αυτή την εξαιρετική βάση, η MG δημιούργησε ένα ξεκάθαρα ευρωπαϊκό αυτοκίνητο, με κορυφαία οδηγικά χαρακτηριστικά και μία ανάρτηση η άνεση της οποίας παραπέμπει σε πιο πολυτελείς κατηγορίες.

Σε συνδυασμό με την προσεγμένη ηχομόνωση και την αθόρυβη λειτουργία, το ZS είναι μία πραγματική απόλαυση στην οδήγηση, είτε μέσα στο αστικό περιβάλλον είτε στο ταξίδι στον αυτοκινητόδρομο.

Η γκάμα των κινητήρων και των επιλογών σε μετάδοση είναι και αυτή σοφά μελετημένη με βάση τις ανάγκες του κοινού της κατηγορίας των Β-SUV. Η βασική έκδοση κινείται από έναν δοκιμασμένο ατμοσφαιρικό τετρακύλινδρο κινητήρα των 1,5 λίτρων με απόδοση 106 ίππων και μηχανικό κιβώτιο πέντε σχέσεων.

Η πιο ισχυρή έκδοση εφοδιάζεται με τρικύλινδρο κινητήρα 1,0 λίτρου, ο οποίος χάρη στον συνδυασμό του με turbo αποδίδει 111 ίππους. Η έκδοση αυτό μπορεί να εφοδιαστεί με το μηχανικό κιβώτιο των 5 σχέσεων ή με ένα εξελιγμένο αυτόματο κιβώτιο έξι σχέσεων.

Και οι δύο επιλογές ταιριάζουν απόλυτα με τον χαρακτήρα του ZS, παρέχοντας πολύ καλές επιδόσεις, αθόρυβη και πολιτισμένη λειτουργία και χαμηλή κατανάλωση καυσίμου.

5+1. Value for money και after sales υποστήριξη. Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι η τιμή του MG ZS ήταν το γεγονός της χρονιάς για την ελληνική αγορά αυτοκινήτου, και αυτή που έφερε μία άνευ προηγουμένου αναστάτωση στον ανταγωνισμό, προς όφελος πάντα του καταναλωτή.

Τα 18.950 ευρώ που κοστίζει η βασική αλλά και πλούσια εξοπλισμένη έκδοση είναι χρήματα με τα οποία κανείς αγοράζει ένα μεγάλο και πληθωρικό σε χώρους και τεχνολογία SUV, όταν οι αντίστοιχες προτάσεις στα ίδια χρήματα είναι μικρά αυτοκίνητα πόλης.

Στην εξαιρετική τιμή θα πρέπει να προσθέσουμε και την υποστήριξη από τον Όμιλο Συγγελίδη, ο οποίος έχοντας μεγάλη εμπιστοσύνη στην αξιοπιστία των αυτοκινήτων της MG προσφέρει στον καταναλωτή της χώρας μας  ένα ασυναγώνιστο πακέτο παροχών υποστήριξης.

Συγκεκριμένα, το λεγόμενο και πρόγραμμα “Triple Seven” παρέχει 7 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση η (150.000 χλμ.), 7 χρόνια κάλυψη οδικής βοήθειας καθώς και τα 7 χρόνια δωρεάν έλεγχο του αυτοκινήτου (1 φορά τον χρόνο για 7 χρόνια).

Όλα τα παραπάνω δημιουργούν το απόλυτο σύνολο οχήματος και υπηρεσιών για όσους αναζητούν ένα πολυτάλαντο αυτοκίνητο, που θα τους καλύψει σε μία πληθώρα αναγκών σε μία τιμή-πρόκληση που δεν έχει αντίπαλο.

Αυτό όμως που έχει ακόμα μεγαλύτερη σημασία είναι ότι το MG ZS δεν είναι μόνο μία οικονομικά προσιτή πρόταση. Είναι παράλληλα και ένα εξαιρετικό από κάθε άποψη αυτοκίνητο.

Και αυτός ο ακατανίκητος συνδυασμός και η δημιουργική ορμή της MG δεν θα μπορούσε παρά να είναι η είδηση της χρονιάς για την Ελλάδα. Και μάλλον και για τις χρονιές που έρχονται.