Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επίσημο: Αυτό είναι το νέο Honda CR-V

Ελλάδα 11:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημο: Αυτό είναι το νέο Honda CR-V

ΝΕΑ

Επίσημο: Αυτό είναι το νέο Honda CR-V

ΝΕΑ

Η ιαπωνική εταιρία προχώρησε στην αποκάλυψη του ολοκαίνουργιου CR-V που έχει το στιλ και την χάρη του νέου Civic.

Advertisement
Advertisement

Όπως ήταν αναμενόμενο η Honda παρουσίασε το νέο CR-V ξεκινώντας από την αμερικανική αγορά. Στην Ευρώπη θα παρουσιαστεί επίσημα προς τα τέλη του έτους. Θα έχει ελάχιστες διαφορές και θα λανσαριστεί μέσα στο πρώτο τετράμηνο του 2023.

Όπως μπορούμε να δούμε ο αντίπαλος του Toyota RAV4 έχει ακολουθήσει το σχεδιαστικό στιλ του νέου Civic. Από μπροστά μπορούμε να δούμε μία μεγάλη μάσκα με σπορ μοτίβο και τους προβολείς να ξακρίζουν αρμονικά και δίχως ακρότητες.

Advertisement
Advertisement

Το πίσω μέρος συμπληρώνει την ισορροπημένη εικόνα του αμαξώματος διατηρώντας τα φωτιστικά σώματα που αγκαλιάζουν ως ένα βαθμό τις τελευταίες κολόνες. Γενικότερα βλέπουμε ένα CR-V που διατηρεί την πετυχημένη φόρμα του απερχόμενου μοντέλου συνδυάζοντας την με το ντιζάιν του νέου Civic.

To μήκος παρουσιάζεται ελαφρώς μεγαλύτερο όπως και όλες σχεδόν οι διαστάσεις ώστε να προσφέρονται αυξημένοι χώροι και πρακτικότητα. Όπως είπαμε πρόκειται για το αμερικανικών προδιαγραφών CR-V, αλλά και αυτό που θα κυκλοφορήσει στα μέρη μας θα έχει μικρές διαφορές.

Advertisement

Στο εσωτερικό μπορούμε να δούμε πως υπάρχει πανομοιότυπο το ταμπλό του Civic με την χαρακτηριστικό πλέγμα που γεφυρώνει τους αεραγωγούς. Από εκεί και πέρα υπάρχει ένας στάνταρ ψηφιακός πίνακας οργάνων 7 ιντσών και μία «ελεύθερη» οθόνη αφής από τις 7 έως τις 9 ίντσες.

Advertisement

Σε σχέση με το Civic οι διαφορές εντοπίζονται στην κεντρική κονσόλα, με τον επιλογέα ταχυτήτων να έχει αλλάξει θέση και μια σειρά από κουμπιά να βρίσκονται τοποθετημένα δίπλα του. Επίσης λείπουν οι ποτηροθήκες που βρίσκονται στο ίδιο σημείο στο Civic, οι οποίες έχουν μετακινηθεί εμπρός από το υποβραχιόνιο. Άλλες διαφορές που φαίνονται από την εικόνα είναι ένα ελαφρά διαφοροποιημένο επάνω μέρος του ταμπλό και τα ανασχεδιασμένα εσωτερικά των θυρών.

Στην Αμερική το CR-V θα προσφέρεται με turbo 1.500άρη κινητήρα 190 ίππων. Ωστόσο, στην Ευρώπη το ιαπωνικό SUV θα κυκλοφορήσει από του χρόνου αποκλειστικά με την δίλιτρη υβριδική έκδοση και το σύστημα που είδαμε στο Civic. Αυτό με το δίλιτρο ατμοσφαιρικό κινητήρα των 143 ίππων και την μέγιστη ισχύ του ηλεκτροκινητήρα στα 184 άλογα.

Advertisement

Στην περίπτωση του νέου αμερικάνικου CR-V η Honda δίνει μία μέγιστη ιπποδύναμη στους 204 ίππους αφού προφανώς θα υπάρχει μία αναβαθμισμένη εκδοχή του υβριδικού e:HEV συστήματος. Επίσης, το νέο CR-V θα είναι το πρώτο Honda με plug-in έκδοση.

Περισσότερα θα έχουμε προσεχώς με το βλέμμα στραμμένο στις 21 του μήνα με τα επίσημα αποκαλυπτήρια του νέου Civic Type R! Μείνετε συντονισμένοι στο Νο1 site για το αυτοκίνητο στην Ελλάδα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Οι τιμές του νέου Honda Civic e:HEV στην Ελλάδα
Οδηγούμε το νέο Honda Civic e:HEV στην Ισπανία
Το Honda Civic έφτασε αριθμό ορόσημο!